Тролі РФ проникали в американські комп'ютери через музичний додаток

Тролі РФ проникали в американські комп'ютери через музичний додаток
Російські тролі встановлювали на комп'ютерах шкідливий додаток

Росіяни просували браузерний плеєр серед американських дівчаток-підлітків. Таємно від користувача програма накручувала рейтинг статей фабрики тролів.

Пов'язана з Кремлем ферма тролів, відома як Агентство інтернет-досліджень, в середині президентської кампанії в 2016 році поширювала по комп'ютерах американських дівчаток-підлітків плагін для програми Chrome, який стягував їх браузери в мережу ботів. Про це у вівторок, 15 травня, повідомляє The Daily Beast з посиланням на проведений аналіз і сторонніх експертів з безпеки.
"Це програма, яка називається FaceMusic, поширювалася як вбудований музичний плеєр, що дозволяє користувачам безкоштовно слухати музику, сидячи в Facebook.
Агентство інтернет-досліджень купило рекламу цього додатка в травні 2016 року за допомогою одного зі своїх фальшивих профілів Stop All Invaders, який зазвичай просував ксенофобські антиімміграційні меми в підтримку кампанії Дональда Трампа", - йдеться у статті.
Дані з Facebook, опубліковані Конгресом США минулого тижня, показали, що прицільна система Facebook використовувалася для пошуку американських користувачів жіночої статі у віці від 14 до 17 років. (Всього, ймовірно, шкідливою програмою FaceMusic заражено понад 13 тис. ПК, згідно з аналізом The Daily Beast).
"Дослідження архівованої копії коду в поєднанні з аналізом його мережевого трафіку показало, що у нього є таємний функціонал, який був активний навіть коли жертва не користувалася Facebook", - повідомляє видання.
Деякі версії коду можуть розсилати друзям жертви на Facebook запрошення в FaceMusic. Інші змушують комп'ютер відкривати сайти за списком, надсилайте з сервера, таким чином, щоб це ніяк не виявлялося зовні. Так як на всіх форумах, на яких агентство розміщувало свій контент, є система підвищення видимості більш популярних постів, агентство, ймовірно, хотіло за допомогою FaceMusic домогтися того, щоб його матеріали піднімалися в рейтингу.
"Фабрика тролів також могла використовувати додаток для генерування трафіку статей, опублікованих агентством у мережі або схвалених ним, щоб сприяти публікації нових подібних матеріалів", - йдеться в статті.
Раніше в США оприлюднили пости "фабрики тролів". Повідомлялося, що всього було придбано понад 3,5 тисячі оголошень. Їх побачило 11,4 мільйонів американців.
Нагадаємо, Путін допустив втручання росіян у вибори США.

Related

Технології 1940776437314436506

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item