Армія США розпочала перекидання техніки в Європі

Армія США розпочала перекидання техніки в Європі
Американські танки M-1 Abrams в Польщі (архівне фото)

Військове обладнання, яке раніше прибуло до Бельгії, готують до подальшого перевезення в регіони Східної Європи.

В рамках операції Atlantic Resolve США розпочинають перекидання військ з Бельгії в стратегічні регіони Східної Європи. Про це 23 травня повідомив портал Defence News з посиланням на представника американських збройних сил в Європі.
В цілому буде перекинуто близько 3,3 тисячі осіб особового складу та 650 одиниць військової техніки, включаючи 87 танків M-1 Abrams і 18 САУ M-109 Paladin. Вся техніка буде відправлена ​​в країни Прибалтики, а також до Польщі, Румунії, Болгарії та Угорщини.
Зазначається, що перекидання розглядається як повномасштабні навчання на випадок можливого військового конфлікту на континенті.Повідомляється, що частину військ перекинуть залізницею і автотрасами, а також задіють водний транспорт, який раніше в цих цілях не застосовувався.
Пізніше угруповання військ візьме участь у великих військових навчаннях Sabre Strike, які відбудуться з 3 по 15 червня в Польщі і Прибалтиці, і в яких візьмуть участь 18 тисяч військових з країн НАТО.

Операція Atlantic Resolve була запущена в квітні 2014 року за ініціативою США у відповідь на агресивні дії Росії в Україні. В рамках операції американські сухопутні сили беруть участь в багатонаціональних навчаннях в Польщі, Прибалтиці, Румунії, Болгарії та Угорщини.

Раніше повідомлялося, що підрозділи 1-ї бронетанкової бригади США, дислокованої в штаті Техас, прибули в порт бельгійського Антверпена і почали розвантажуватися для подальшого транспортування до Східної Європи. Вона замінять 2-гу бронетанкову бригаду 1-ї піхотної дивізії, яка повернеться в Форт-Райлі, штат Канзас.

Related

Події у світі 7523689532875228621

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item