США мають намір знайти реальне, всеосяжне і тривале рішення іранської загрози - Помпео

США мають намір знайти реальне, всеосяжне і тривале рішення іранської загрози - Помпео
Майк Помпео
Державний секретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати мають намір працювати зі своїми союзниками над спільним рішенням, що допоможе заблокувати не тільки ядерну програму Тегерана, але і розробку нових балістичних ракет та загрозливу активність Ірану в регіоні.
"Після виходу з іранської угоди, ми будемо працювати з нашими союзниками, щоб знайти реальне, всеосяжне і тривале рішення іранської загрози. Ми маємо спільну зацікавленість з нашими союзниками в Європі та у всьому світі, щоб не допустити, щоб Іран розвивав ядерну зброю", - йдеться у офіційній заяві Помпео, опублікованій на сайті Держдепартаменту США.
Він зазначив, що зусилля США будуть набагато ширшими, ніж просто відповідь на ядерну загрозу.
"Ми будемо працювати разом з партнерами над виключенням загрози балістичної програми Ірану; припинення його терористичної діяльності по всьому світу; а також блокування його загрозливій активності на Близькому Сході та за його межами", - наголосив Помпео.
За словами держсекретаря, у той час, коли це відбуватиметься, "санкції набуватимуть повного ефекту і нагадають іранському режиму про дипломатичну та економічну ізоляцію, спричинену його безрозсудною та злочинною діяльністю".
Нагадаємо, що 8 травня президент США Дональд Трамп заявив про вихід з угоди  щодо ядерної програми Ірану і анонсував нові санкції проти іранського режиму.
Історична угода щодо іранської ядерної програми від 2015 року передбачає зняття частини санкцій з Ірану в обмін на обмеження його можливостей по збагаченню та зберіганню ядерних матеріалів.

Related

Події у світі 650497085731239241

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item