Без колаборантів. Порошенко пояснив відкликання закону про позбавлення громадянство жителів окупованих територій

Без колаборантів. Порошенко пояснив відкликання закону про позбавлення громадянство жителів окупованих територій
Порошенко й керівництво Меджлісу Рефат Чубаров та Ільмі Умеров 18 травня
Президент України Петро Порошенко в ході зустрічі з керівниками Меджлісу кримськотатарського народу запевнив, що  законопроект про громадянство буде доопрацьовано в питанні колаборантів на окупованих територіях.
За його словами, буде вилучено "норму про колаборантів" і законопроект буде доопрацьовано спільними зусиллями.
"Розділимо ці дві речі. Перша річ – це буде Закон про громадянство і захист українського громадянства. З іншого боку, Законом про колаборантів ми врегулюємо питання щодо цієї, нехай і невеличкої, категорії громадян, але вони мають отримати абсолютну справедливу реакцію українського законодавства, українського Закону і держави", - цитує главу держави прес-служба Адміністрації.
У президентському законопроекті №8297 Про внесення змін до закону України про громадянство щодо удосконалення окремих положень були норми, "які з одного боку захищають не лише кримських татар, але і українців, які опинилися на окупованій території і були вимушені під тиском прийняти російське громадянство і закон має захистити їх", заявив Порошенко.
Раніше закон передбачав позбавлення громадянства тих мешканців окупованих територій,  "які добровільно стали колаборантами – пішли працювати в поліцію, ФСБ, незаконні органи влади".
"Я почув ваше звернення. Ми це обговорили, і я прийняв рішення, що відкличу законопроект про громадянство", - йдеться у зверненні Порошенка до керівника Меджлісу Рефата Чубарова та його заступника Ільмі Умерова під час зустрічі 18 травня.
Після внесення цієї ініціативи президента до парламенту, Порошенко відкликав цей закон.
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що в документі повинні врахувати інтереси тих українців, які були змушені голосувати на виборах через страх бути звільненими з роботи. Він прогнозував, що норми цього законопроекту мають бути приведені у відповідність з міжнародним правом і чинним законодавством України.

Related

Політика 1624156535368509130

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item