З'ясували, якою речовиною отруїли дітей у черкаській школі

З'ясували, якою речовиною отруїли дітей у черкаській школі

Речовина, яка призвела до масового отруєння дітей у Черкасах, була леткою за складом та не бойовою.
"Стан потерпілих не важкий. Це означає, що речовина, яка там була, швидше за все відноситься до хуліганських дій. Вона не є ні отруйною, скажімо в прямому розумінні, і не бойовою, чи спеціального підготовленою, щоб завдати людям шкоди. Ця речовина дуже летка у плані впливу, і це означає, що вона складається із кількох, можливо, лише двох складових", - розповів помічник керівника ДСНС Черкаської області Костянтин Проценко, пише "Громадське радіо".
При цьому представник ДСНС зазначив, що визначити, яка саме це речовина є складно через сильний вітер та час, який минув між отруєнням дітей і приїздом групи рятувальників.
"Летка рідина або речовина, яка там була, дуже швидко розпалася на складові, які дуже складно в таких умовах визначити. Що легша речовина, то швидше вона розпадається і важче її дослідити".
Проценко також повідомив, що досі головною версією отруєння дітей у Черкасах залишається локальне розпилення невідомої речовини. Походження речовини досліджуватимуть київські інститути із сильнішим обладнанням.
9 травня ДСНС додатково провела аналізи ґрунту і повітря на місці подій та в кількох районах обласного центру.
Учнів Черкаської школи №8, яких госпіталізували до лікарні під час лінійки, планують виписати до кінця тижня, повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко у Facebook. За словам головного лікаря Черкаської обласної дитячої лікарні Миколи Кондрацького, діти мають задовільний стан.
8 травня у Черкасах 94 учні школи №8 отруїлися невідомою речовиною. Серед постраждалих: 53 дітей та два вчителі в лікарні, з них 11 - в реанімації. Їхній стан стабілізувався. 9 травня дітей з реанімації перевели у стаціонарне відділення.
Усі потерпілі - учні 2-7 класів. Всього на лінійці перебували 424 школярі.

Related

Події в Україні 8819027327499392330

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item