НАТО про відкриття Кримського мосту: Демонструє ще одне порушення суверенітету України

НАТО про відкриття Кримського мосту: Демонструє ще одне порушення суверенітету України
НАТО: Крим є частиною України
У НАТО засудили відкриття Кримського мосту, назвавши його демонстрацією ще одного порушення суверенітету України.
"НАТО засуджує будівництво і часткове відкриття Росією мосту через Керченську протоку між Росією та Кримом", -  цитує DW речника Північноатлантичного альянсу П'єра Казале.
Речник наголосив, що Крим є частиною України, і цей міст "демонструє ще одне порушення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з порушенням прав судноплавства у її територіальних водах".
15 травня, президент РФ Володимир Путін взяв участь в урочистому відкритті автомобільної частини моста через Керченську протоку до окупованого Криму.
Запуск мосту відбувся на півроку раніше передбаченого держконтрактом терміну. Проїзд для легкового транспорту та пасажирських автобусів відкривається одночасно з двох берегів Керченської протоки - по дві смуги в кожну сторону.
Дозволена швидкість руху - 90 км/ч.
Вартість будівництва склала 6,9 млрд руб. Пропускна спроможність переходу - 40 тис. автомобілів і 47 пар поїздів на добу, 14 млн пасажирів і 13 млн тонн вантажу на рік.
Рух поїздів відкриється пізніше - в 2019 році.
Автономна Республіка Крим була незаконно відторгнута від України навесні 2014 року в результаті спланованої Москвою спецоперації із загальної дестабілізації країни після Революції Гідності. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року.

Related

Події у світі 7964419950680196170

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item