Порошенко анонсував припинення участі України в координаційних органах СНД

Порошенко анонсував припинення участі України в координаційних органах СНД
Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна припинить свою участь у координаційних органах Співдружності Незалежних Держав, і попросив Міністерство закордонних справ підготувати відповідні пропозиції щодо відкликання українських представників.
Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки та оборони в середу, 2 травня, в Києві, передає Інтерфакс-Україна.
"Ми не можемо вийти звідти, куди Україна нікуди не входила. Але ми припиняємо участь у координаційних органах СНД", - зазначив глава держави.
Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну протягом тижня внести пропозиції про відкликання всіх українських представників із Мінська, з координаційних органів СНД.
"Нам там в умовах, коли дії координуються країною-агресором, нічого робити", - додав він.
12 квітня під час виступу на Київському безпековому форумі президент України Петро Порошенко оголосив, що внесе до Верховної Ради законопроект про одностороннє припинення дії окремих положень Договору про дружбу з Росією. Він пояснював, що рішення парламенту буде стосуватися тієї частини документа, в якій дія договору не сумісна з національними інтересами України та реалізацією права на самооборону.
Порошенко виступає за денонсацію договорів у межах СНД, за винятком тих, які стосуються транзиту, визнання дипломів і працевлаштування.
Також Кабінет міністрів України розірвав програму економічного співробітництва з Росієюна 2011-2020 роки.

Related

Політика 4063514918523673047

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item