На сайті петицій вимагають захисту для українського моряка, якого можуть стратити в Ірані

На сайті петицій вимагають захисту для українського моряка, якого можуть стратити в Ірані
Ув'язнений моряк Андрій Новiчков
Згідно з текстом петиції, оприлюдненої 10 травня, одеситу Андрію Новiчкову, старшому помічнику капітана, загрожує смертна кара через повішення "за звинуваченням у вбивстві, якого він не скоював". 
У петиції вимагають захистити життя громадянина України від "неправедного і брехливого суду".
Повідомляється, що 17 січня 2017 року на іранському судні Arezooу молодший рядовий матрос, за національністю іранець, вистрибнув за борт. Єдиним свідком цієї події став Андрій Новiчков, який підняв тривогу і організував рятувальні роботи. Тіло матроса знайдено не було.
"Після прибуття в Іран Андрія Олександровича Новiчкова зняли з судна і відвезли в суд, де пред'явили звинувачення у вбивстві. За мусульманськими законами, «помер мусульманин, і хтось за це повинен відповісти»", – йдеться у петиції.
Зазначається, що Новiчков був єдиним християнином і громадянином України на борту судна.
Справа українського моряка ведеться перською мовою, якої він не знає, тому не може зрозуміти, в чому його звинувачують і на підставі яких фактів.
Також повідомляється, що в іранській пресі про українця розповсюджують неправдиву інформацію.
"Наприклад, в газеті Іран було написано, що Андрій Олександрович Новiчков розлучився з дружиною під час перебування в Іранській в'язниці, в той час як Андрій Олександрович ніколи не був одружений. У тій же статті написано, що Андрію Олександровичу довелося кинути університет, що не відповідає дійсності, бо він його давно закінчив", – зазначено у тексті петиції.
Також у Facebook було створено сторінку Помощь Андрею Новичкову.

Related

Суспільство 360983445772478734

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item