Страхітливі і милі. Роботи Boston Dynamics

Страхітливі і милі. Роботи Boston Dynamics
Антропоморфний робот Atlas навчився швидко бігати

Відео з роботами американської компанії регулярно збирають мільйони переглядів і викликають бурхливе обговорення. Щоразу роботи проробляють нові, значно більш складні трюки.

 
Робототехніка сьогодні є однією з найбільш швидкорозвивальних технологій. Найбільша увага прикута до розробок компанії Boston Dynamics.
 
Відео, де роботи Boston Dynamics, створювані для військових цілей Пентагону, регулярно збирають мільйони переглядів і викликають бурхливе обговорення.
 
У кожному новому роліку роботи проробляють нові, щораз складніші трюки. 10 травня на каналі компанії в YouTube було опубліковане відео, на якому прямоходячий робот Atlas бігає по парку і перестрибує через колоду.
 
Мета компанії - створити автономних роботів, у яких були б фізичні здібності людини і тварин.ЗМІ розповідають про найцікавіших роботів Boston Dynamics.
 
SpotMini
 
Характеристики SpotMini
 
Одна з останніх розробок Boston Dynamics - технопес SpotMini - схожа на собаку не тільки зовні, а й характером.
 
Коли один з роботів SpotMini не зміг відкрити двері в сусідню кімнату, йому на допомогу прийшов інший. Робот, оснащений щупальцем-маніпулятором, не тільки відкрив перед другом двері, а й притримав їх.
Згодом технопса перевірили на надійність. Людина з хокейною ключкою робить усе, щоб робот не втік. У примітці йдеться, що робот працює в автономному режимі майже весь час, за винятком наведення на ціль.
 
На самому початку оператор (який не показаний на відео) підводить робота до дверей і наводить маніпулятор на ручку і віддає команду "тікати". Те ж саме він робить на 42-й секунді відео. В іншому SpotMini діє повністю самостійно.
 
Цікаво, що під відео користувачі виказали своє співчуття і закликали шкурних виплодків не заважати роботу.
У технопса є старший брат Spot. Він увібрав у себе напрацювання попередніх роботів BigDog, Cheetah і LS3. На відміну від них, цей робот дуже тихий.
 
Характеристики робота Spot
 
Має надлюдську стабільність і може пересуватися по нерівній поверхні.
Atlas
 
Характеристики робота Atlas
 
У листопаді 2017 року Boston Dynamics представила антропоморфний Atlas, який першим з роботів навчився робити сальто назад.
 
Atlas, окрім сальто, уміє перетягувати коробки і долати смугу перешкод.
 
10 травня Boston Dynamics показали в новому ролику, як робот бігає по парку і перестрибує через колоду.
 
 
Раніше йому це вдавалося менш витончено, але дуже зворушливо.
Handle
 
Характеристики робота Handle
 
Відмінною особливістю робота є те, що на його задніх ногах є колеса. Засновник Boston Dynamics Марк Райберт на презентації Handle у лютому 2017 року перед інвесторами назвав його роботом з нічних кошмарів.
 
Завдяки поєднанню ніг з колесами Handle може здійснювати складні динамічні рухи, недоступні дял більшості сучасних роботів - наприклад, він уміє з'їжджати по сходах чи слизькому схилу і перестрибувати перешкоди на ходу.
При цьому робот активно використовує тяжкість власного тіла: нахиляється на поворотах, балансує, відхиляючись від вертикальної осі і витягує верхні кінцівки для того, щоб спіймати рівновагу.
 
LS3
 
Характеристики робота LS3
 
У 2014 році пройшли перші спільні навчання роботів з морськими піхотинцями на Гаваях. Робот є певним механічним аналогом мула, який бере на себе функції транспортування основної частини вантажу військовослужбовців і припасів.
 
По суті, Legged Squad Support System - це автономний і мобільний транспортник, який завдяки своїм розмірам зможе швидко доправити на поле бою патрони, амуніцію чи медичні препарати.

Related

Технології 1569513453575363670

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item