Супутник Trace Gas Orbiter почав пошук слідів життя на Марсі

Супутник Trace Gas Orbiter почав пошук слідів життя на Марсі
Trace Gas Orbiter
Сенсори космічного апарату Trace Gas Orbiter, який перебуває на орбіті Марса, почали виміри метану в атмосфері планети. Це дослідження, як очікується, допоможе вирішити головну загадку Марса - чи вироблявся метан живими організмами. Результат буде готовий протягом кількох місяців, повідомляє The Guardian.
На Землі метан виробляється головним чином живими організмами. Але цей газ може виникати і внаслідок геологічних процесів.
Якщо вчені виявлять, що сліди метану перемішані зі складнішими органічними молекулами, це означатиме, що метан на Марсі має біологічне походження - тобто його або виробляли в минулому, або продовжують виробляти зараз якісь форми життя.
Якщо ж метан перебуває у суміші з такими газами, як діоксид сірки, то це вказуватиме на його геологічне походження.
"Якщо ми все ж визначимо, що метан виробляється в результаті геохімічних процесів на Марсі, ми принаймні знатимемо, що під поверхостью планети має бути вода в рідкому стані. З огляду на, що вода необхідна для життя, це будуть хороші новини для тих, хто сподівається знайти життя на Марсі", - зазначив фахівець Європейського космічного агентства Марк Маккафрін.
Штучний марсіанський супутник Trace Gas Orbiter було запущено 14 березня 2016 року. Його створили за програмою ЕкзоМарс, основною метою якої є пошук доказів існування життя на Марсі.

Related

Цікаво 5779492190126276583

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item