Аваков оцінив обсяги контрабанди в 100 млрд грн

Аваков оцінив обсяги контрабанди в 100 млрд грн
Влада має намір отримати до ста мільярдів від боротьби з контрабандою

Кабінет міністрів схвалив план боротьби з контрабандою та корупційними схемами на митниці.

У середу, 20 червня, уряд затвердив план дій щодо боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці, пише Liga.net.
Як зазначив в ході засідання міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, від боротьби з контрабандою держава може виграти 70 - 100 млрд грн.

Крім цього, прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував регуляторні звіти щодо цієї діяльності. "Ми будемо підбивати підсумки щомісяця, будемо робити це публічно, щоб зрозуміти, де у нас слабкі місця. У тому числі і щодо кадрів", - сказав він.

За його словами, поряд з давно існуючими схемами, з якими раніше боролися правоохоронці (заниження митної вартості товару, оформлення вантажних транспортних засобів з товаром як порожніх, "пересорт" - оформлення елітних товарів як дешевих), в цьому році були зафіксовані нові маніпуляційні схеми.

"У нейтральні води України заходять танкери з паливно-мастильними матеріалами, до них підходять невеликі за обсягом судна і забирають ці матеріали без розмитнення або оформлення. Потім вони потрапляють на автозаправні станції, в тому числі і матеріали сумнівної якості", - розповів прем'єр.

Раніше повідомлялося, що уряд і правоохоронні відомства розробили план дій, спрямований на ефективну боротьбу з контрабандою і тіньовими схемами на митниці.

Related

Події в Україні 860316293559999225

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item