Розчленовувачу товариша по службі, дезертиру ЗСУ дали 15 років

Розчленовувачу товариша по службі, дезертиру ЗСУ дали 15 років
Суд засудив до 15 років позбавлення волі прапорщика за дезертирство і вбивство

Прапорщика визнали винним у вбивстві товариша по службі і дезертирстві. Суд стяг з нього 25 тисяч гривень матеріальної шкоди і мільйон гривень моральної.

 
Суд засудив до 15 років позбавлення волі прапорщика за дезертирство, убивство і розчленування трупа товариша по службі в зоні проведення антитерористичної операції і стяг з нього 1 млн гривень морального збитку. Про це йдеться у вироку суду від 5 червня, пишуть Українські новини.
 
Зазначається, що підсудний Сергій Шпанагель з 13 квітня 2011 року проходив військову службу за контрактом у Збройних силах у званні прапорщик, при цьому з 24 лютого 2016 року служив у 53-й окремій механізованій бригаді, у якій був призначений на посаду головного сержанта взводу.
 
Установлено, що 16 червня 2017 року обвинувачений розпивав спиртні напої з товаришами по службі в бліндажі поблизу Торецька Донецької області. Незабаром прапорщик через виниклу неприязнь вистрілив з автомата в солдата, а потім заколов його ножем.
 
Шпанагель, маючи намір приховати сліди скоєного злочину, розчленував тіло вбитого і скинув мішки з частинами трупа з терикону.
 
Після скоєння злочину прапорщик вирішив дезертирувати і перейти на бік сепаратистів. Помилково Шпанагель вийшов не до сепаратистів, а до українських військових, які його затримали.
 
Підсудний свою вину в убивстві визнав, але заявив суду, що не мав наміру дезертирувати.
 
Військовий також підтвердив, що розчленував труп товариша по службі.
 
"Точних дій і локалізацію поранень не пам'ятає. Вони мали хаотичний характер, оскільки він був у шоці, хоча в цивільному житті обвинувачений мав певний досвід обробки і забою тварин у приватному господарстві", - зазначено у вироку.
 
Обвинувачений заявив, що втік зі свого підрозділу, так як інші військові, які дізналися про його злочин, хотіли його розстріляти.
 
Суд визнав військовослужбовця винним за статтею про умисне вбивство, скоєне з особливою жорстокістю, і за статтею про дезертирство, вчинене в умовах особливого періоду.
 
Зазначається, що експертиза виявила в підсудного психічний і поведінковий розлад унаслідок вживання алкоголю.
 
Прапорщик засуджений до 15 років в'язниці, а окрім того, суд стяг з нього на користь сестри вбитого солдата 25 тис. гривень матеріальної шкоди і 1 млн гривень морального збитку.
 
Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі затримали військового дезертира, який проходив службу в Криму, який після анексії півострова знаходився в розшуку.

Related

Суспільство 615556041467712

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item