Україна вирішила підтримати заявку США, Канади та Мексики на проведення ЧС-2026 з футболу - медіа

Україна враховує три фактори перед голосуванням за заявку США, Канади та Мексики
Україна підтримає спільну заявку США, Канади та Мексики на проведення чемпіонату світу з футболу в 2026 році, повідомляє Sport Arena.
За інформацією порталу, такими є плани Міністерства закордонних справ України. Єдиним конкурентом північноамериканської заявки виступає Марокко.
Як зазначає медіа, МЗС не збирається голосувати за заявку африканської країни на майбутніх 13 червня виборах господарів мундіалю-2026 під час конгресу ФІФА в Росії з трьох причин.
Так, голосувати від України буде тимчасовий повірений у справах України в РФ Руслан Німчинський, а не представники Федерації футболу України, яка бойкотує конгрес ФІФА в Росії.
Крім того, МЗС врахувало, що Марокко не голосував за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України в 2014 році. Врешті, президент США Дональд Трамп звертався до союзників підтримати спільну заявку, а Україна є союзником Сполучених Штатів.
Раніше США, Канада та Мексика оголосили про подачу спільної заявки на проведення чемпіонату світу з футболу в 2026 році. Повідомлялося, що США є основними претендентами на проведення ЧС-2026.

Related

Політика 9050979568472829960

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item