Житиме більше 25 років - 5 цікавих фактів про акумулятори Tesla

Житиме більше 25 років - 5 цікавих фактів про акумулятори Tesla

Кількість електромобілів в Україні стрімко зростає. Особливо після зняття на них ПДВ і ввізного мита.
У травні зареєстрували 432 електромобілі. Найбільше автівок із електродвигунами у Києві, Одеській, Харківській та Дніпропетровській областях.
Олександр Кравцов, засновник компанії ElectroCars назвав 5 несподіваних фактів про акумулятори Tesla.
1.Tesla використовує пальчикові акумулятори двох форм і ємностей. Перша – 18-650 і 21-700. Остання батарейка Tesla приблизно як три "міні- пальчики" і до цієї батарейки Tesla дійшла, розвиваючи власну лінійку автомобілів. 21-700 більш ємка і дешевша у виробництві й тому Ілон Маск у Model Х ставить саме їх.
2. Акумулятори Tesla не звичайні. Це не зовсім літій-онні акумулятори, які звикли бачити в смартфонах або ноутбуках. Відмінність - у катоді. Саме катод має дещо іншу формулу, яка забезпечує можливість для Tesla зарядження від надшвидкісних зарядних станцій, можливість часто розряжати і заряджати акумулятор і накопичити більшу ємкість в одному й тому ж розмірі акумулятора.
3. Акумулятор Tesla може вийти з ладу за темпертури -28 °С. Має внутрішній електроліт і може зазнати незворотніх змін за низьких температур. Акумулятор Tesla потребує підігріву. Саме на це йдуть ресурси батареї. Інженери компанії Tesla рекомендують залишати машину ввімкненою у розетку, якщо авто залишають за низьких температурах і більш ніж на добу.
4. Елементи живлення Tesla мають вбудовану систему кондиціонування. Для акумулятора є важливим забезпечити стабільну температуру при зарядці та розрядці, коли за короткий проміжок часу через акумулятор проходить максимальна енергія. У випадку різкого перегріву є спеціальний запобіжник, який вимикає живлення і забезпечує безпеку від займання або завдання незворотної шкоди для акумулятора. У випадку появи внутрішніх газів є спеціальні канали і шлюзи через які ці гази вийдуть назовні і не зашкодять ні водію, ні пасажирам, ні самому акумулятору.
5. Батарея Tesla може жити більше 25 років. Деградація – це природній процес, який трапляється з кожною батарейкою. Tesla після 150 тис. км деградує лише на 5% . Електромобіль Tesla – це еталон, який демонструє максимальне здоров'я акумулятора.
До 2030 року електромобілів на дорогах світу стане 125 млн одиниць. Кількість електрокарів зросте в 40 разів. В найближчі два десятиліття електрокари не зможуть витіснити традиційні двигуни внутрішнього згоряння.

Related

Технології 4045885811012784388

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item