МОЗ під час лікування онкохворих неефективно використовував 286 млн

МОЗ під час лікування онкохворих неефективно використовував 286 млн
Рахункова палата виявила порушення в МОЗ

Через неефективні рішення МОЗ залишилися невикористаними майже 200 мільйонів гривень.


Рахункова палата виявила масові порушення під час використання МОЗ коштів, виділених для лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями за рубежом. Про це у вівторок, 5 червня, заявив глава Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляє прес-служба.

Йдеться про неефективне використання 286 мільйонів гривень бюджетних коштів, з яких 24 мільйони гривень - з порушенням законодавства.

За словами Пацкана, сьогодні виникає ряд непорозумінь навколо проведеного аудиту, попри  конкретні факти та цифри.

"Факти довели, що міністерство охорони здоров'я не забезпечило законного та ефективного використання коштів держбюджету з лікування громадян України за кордоном. При цьому МОЗ перед заслуховуванням звіту в Рахунковій палаті погодився з усіма нашими зауваженнями", - сказав Пацкан.

У Рахунковій палаті зазначили, що викликає подив "бурхлива реакція" на результати аудиту, оскільки звіт був узгоджений з Міністерством охорони здоров'я.

Як говориться в повідомленні, аудит показав відсутність укладення двосторонніх угод з медичними зарубіжними установами, відсутність належних розрахунків вартості послуг з лікування. Окрім того, не було проведено аналізу цін вартості лікування з вибором медустанов, а також відсутня оцінка якості та результативності лікування і ряд інших недоліків.

"Якщо говорити в цілому, то в 2016 та 2017 роках понад 31% перевірених засобів, що виділяються для лікування онкохворих за кордоном, були використані з порушеннями або неекономно", - заявив Пацкан.

Крім того, він додав, що за ці два роки, через неефективні рішення МОЗ, не використано майже 200 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що ЗМІ почали поширювати уривок з виступу заступника міністра охорони здоров'я України Олександра Лінчевського в Рахунковій палаті, де він нібито заявив, кажучи про онкохворих: "Вони всі помруть".

Нагадаємо, СБУ зупинила спробу кібератаки, за якої хакери намагалися використовувати ресурс МОЗ, що через порушення чиновників виявився незахищеним.

Related

Політика 5938953233351866046

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item