Заступника міського голови Черкас зі спільниками підозрюють у розтраті понад 3 млн гривень

Заступника міського голови Черкас зі спільниками підозрюють у розтраті понад 3 млн гривень
Підозри оголошено чотирьом фігурантам справи
Прокуратура Черкаської області повідомила про підозру в розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах трьом посадовцям Черкаської міської ради, йдеться в заяві прес-центру прокуратури області.
Згідно з повідомленням, прокуратура Черкаської області підозрює в розтраті понад трьох мільйонів гривень заступника міського голови, заступника керівника одного з департаментів міськради і підприємницю з чоловіком.
"Слідством встановлено, що посадові особи Черкаської міської ради за попередньою змовою між собою, маючи на меті розтрату бюджетних коштів на користь третьої особи, залучили до своєї незаконної діяльності приватну підприємницю та її чоловіка. Саме з приватним підприємцем зазначені чиновники в 2017 році від імені департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради уклали договори поставки товару. Достовірно знаючи, що обумовлений товар не закуповували і він не поставлявся, а значить, умови договору в дійсності не виконані, зазначені посадові особи підписали акти прийому-передачі майна та договору про передачу товару на зберігання, у результаті чого за нібито надані послуги підприємцю з бюджету перераховано понад 3 млн. 260 тис. грн", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляється, в четвер, 7 червня, чотирьом фігурантам справи повідомлено про підозру у привласненні і розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, скоєне за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.
Триває досудове розслідування, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
У прокуратурі зазначили, що за скоєне особам загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
Раніше повідомлялося, що директору Львівтеплоенерго повідомили про підозру у службовій недбалості.

Related

Події в Україні 1844682548342311522

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item