Луценко не дотримується закону у своїй діяльності, що є підставою для його відставки - Горбатюк

Луценко не дотримується закону у своїй діяльності, що є підставою для його відставки - Горбатюк
Сергій Горбатюк
Генеральний прокурор Юрій Луценко не дотримується закону у своїй діяльності, що є підставою для його відставки, заявив керівник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає Громадське.
"Якщо скласти скарги, які ми писали через втручання у діяльність, я можу сказати, що генеральний прокурор Юрій Луценко не має нічого спільного із законом. Він його не просто не знає, він його не хоче знати. Він не намагається його дотримуватися, його діяльність здійснюється в ручному режимі. Цих я хочу притягую, цих хочу не притягую, те що там є, немає доказів - для нього другорядна справа. Він зробив стільки незаконних дій з ознаками злочинів, що це є однозначною підставою для його відставки", - сказав Горбатюк..
Він також додав, що Луценко протягом усього часу перебування на посаді намагався втручатися в процес розслідування кримінальних справ, які підслідні Департаменту спеціальних розслідувань.
"Тобто там, де є якийсь інтерес незрозумілий, який потрібно ще розслідувати, виносяться постанови з внесенням неправдивих даних про те, що розслідування здійснюється неефективно без вивчення справ, справи забираються. Слідчі, прокурори, і я оскаржуємо ці дії, тобто ми протидіємо. І в останній час таких справ стає все більше", - сказав він.
22 червня нардеп Мустафа Найєм повідомив, що Горбатюка можуть відсторонити від розслідування резонансних справ Майдану через ліквідацію Департаменту спецрозслідувань шляхом його реорганізації. У відповідь речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що Горбатюк продовжить керувати розслідуванням справ Майдану – навіть після реорганізації департаменту.
Нагадаємо, раніше директор Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що його підрозділу перешкоджали майже півроку розслідувати справу колишнього політтехнолога екс-президента Віктора Януковича Пола Манафорта.
Чутки про звільнення Горбатюка з'явилися ще в 2016 році. На той момент генпрокурор відібрав у нього кримінальні провадження, в яких є економічний інтерес, а залишив лише розслідування справ Майдану.

Related

Політика 7256360461276005326

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item