Солдати Саудівської Аравії На новому острові Сельва крім Катару буде розташована також військова база Саудівської Аравії.

Солдати Саудівської Аравії На новому острові Сельва крім Катару буде розташована також військова база Саудівської Аравії.
Влада Саудівської Аравії найближчим часом почне реалізацію проекту, який передбачає перетворення Катару в острів. 
Про це повідомляє Анадолу з посиланням на газету Мекка у вівторок, 19 червня.
Видання цитує радника саудівського короля Сууда аль-Кахтані, який повідомив, що канал під назвою Сельва буде проритий протягом року. Він відокремить Катарський півострів від Аравійського.
 
"У найближчі дні завершиться прийом заявок на тендер по проекту каналу Сельва. Для участі в проекті будівництва нової водної артерії звернулися вже п'ять компаній, а результати тендера будуть оголошені протягом 90 днів", - йдеться в повідомленні.
 
Аль-Кахтані також привітав народ Саудівської Аравії з початком реалізації чудового проекту, який перетворить Катар в острів.
 
Зазначається, що на новому острові, окрім Катару, буде розташована також військова база Саудівської Аравії.
 
"Чи суперечить міжнародному праву рішення Ер-Ріяда про створення острова Сельва? Чи має Саудівська Аравія право на будівництво військової бази і зберігання радіоактивних відходів у цьому районі? Звісно, має. Це суверенне право королівства", - сказав аль-Кахтані.
 
Раніше Саудівська Аравія пригрозила Катару війною в разі, якщо Доха закупить у Москви зенітно-ракетні комплекси С-400.
 
Нагадаємо, у червні 2017 року Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Бахрейн та інші країни розірвали дипломатичні відносини з Катаром і оголосили блокаду емірату, звинувативши його в підтримці тероризму і втручанні в їхні внутрішні справи.

Related

Події у світі 3787368091851946392

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item