Європарламент ухвалив резолюцію із закликом звільнити Сенцова

Європарламент ухвалив резолюцію із закликом звільнити Сенцова

Європарламент ухвалив резолюцію із закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова.
Документ закликає негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання в колонії за Полярним колом в РФ. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.
"Європейський парламент переважною більшістю прийняв резолюцію, яка вимагає негайного звільнення Сенцова. 455 за, 106 проти", - повідомив журналіст.
Проти проголосували 76 депутатіва, а утрималися — 66 парламентарів, уточнює Радіо Свобода.
Резолюція стосується основних свобод, прав людини, демократії в цілому, зокрема справи українського політичного в'язня Олега Сенцова в Росії, йдеться на сайті Європарламенту. Депутати закликали до звільнення Олега Сенцова та 158 інших політичних в'язнів на території РФ.
У резолюції Європарламент висловлює солідарність з режисером, який 14 травня 2018 року оголосив голодування. Документ також підкреслює, що вирок Сенцову ґрунтується на отриманих в результаті тортур свідченнях.
Європарламент засуджує порушення міжнародного права в окупованому Криму, мілітаризацію півострова, систематичні порушення прав людей на його території. В тому числі примусове застосування російського законодавства, повідомляє РБК-Україна.

У Європейському парламенті закликають світових лідерів утриматися від відвідування чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії. Питання бойкоту ЧС з футболу обговорювали під час дебатів на засіданні Європарламенту у Страсбурзі.
Депутат Європарламенту Чарльз Теннок заявив, що українські політв'язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші протестують проти судового переслідування і свавільного позбавлення волі російською владою через висловлювання опозиційних поглядів. Інша депутат Європарламенту Ребекка Гармс заявила, що чемпіонат світу з футболу в Росії "затьмарений" через ситуацію із голодуванням Сенцова.

Related

Події у світі 8122710513906105387

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item