Лікарі врятували волонтеру пошматовані собакою руки

Лікарі врятували волонтеру пошматовані собакою руки

У ніч на 10 червня в Ірпені стаффордширський тер'єр напав на матір свого господаря і практично відгриз жінці кисті рук. Постраждала - відомий психолог і волонтер Юлія Эпельбаум - була госпіталізована в лікарню Бучі.
"Мамині руки на місці. Ліва, яка постраждала більше, зараз в апараті Єлізарова, так як у неї роздроблені всі кістки. Але пальці все на місці, і вона ними вже намагається ворушити. Правда, на лівій руці поки не дуже виходить, але ми сподіваємося на краще. Ми досі не можемо повірити і зрозуміти, що спровокувало пса на це напад. Він зростав у любові і не проявляв агресії, в тому числі і в той день. Як мені сказала мама вже в лікарні, вона не тримає зла на собаку за те, що трапилося і сподівається на швидке одужання", - розповів Данило, син постраждало і господар собаки, повідомляють "Факти".



Лікарі розповіли, що постраждалій зроблять кілька операцій на лівій руці: після нападу собаки кисть трималася тільки на сухожиллях і шкірі. Окрім рук, у жінки постраждало й обличчя. Курс відновлення буде тривалим.
"Жінку врятувало те, що собака не була спеціально натренована на агресію. Допомогли і сусіди, які прибігли на крики. Люди витягли закривавлену жінку з двору, відігнувши знизу сітку-рабицю. Після цього пес просто пішов до будинку. Так як було побоювання, що собака втече, поліція викликала нашу службу. Ми разом з кінологом зайшли в будинок і з допомогою снодійного собаку приспали. Криваві сліди у дворі і в будинку, топірець і рани на собаці говорять про те, що жінка намагалася відбиватися від пса, але він виявився сильнішим", - розповіла Ірина Мурга, директор ірпінського КП "Служба захисту тварин".
Фахівці також не можуть з упевненістю сказати, що спровокувало трирічного стаффордширського тер'єра на такий прояв агресії. Ірина Мурга припускає, що бійцівського пса недостатньо навчили. За її словами, собаки таких порід вимагають не тільки любові і ласки, але і постійних тренувань, а також складного процесу виховання, що в цьому випадку не було зроблено.
На Харківщині два пітбуля напали на чоловіка і протягом півгодини шматували його. Сусіди не змогли одразу відігнати собак. Тільки завдяки автомобілю їх відігнали від закривавленого чоловіка, який із усіх сил намагався не впасти, бо загинув би від розлючених тварин.

Related

Суспільство 5111798837417476496

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item