Вакарчук закликає не виїжджати з України

Вакарчук закликає не виїжджати з України

Україну врятує освіта і наука. Українці не повинні виїжджати з країни, тому що мають потенціал для розбудови.
Про це сказав лідер "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.
"Я згадую свої часи студентські і аспірантські. І в нас була прекрасна теоретична група, нас було дев'ять людей. Всі закінчили фактично з червоним дипломом університет. Ми обговорювали задачі. В нас було дуже цікаве інтелектуальне середовище. Шестеро з людей, які зі мною закінчили університет, виїхали за кордон і працюють фізиками. Двоє тільки, включаючи мене, не працюють і залишилися в Україні.
І мені згадується, що в нас чудова школа підготовки фізиків, особливо теоретична, вона досі існує. Давайте пам'ятати, що щоденна політика, якою займаються наші політики, не врятує нас в майбутньому. Нас врятує наука і освіта. І хочеться, щоб ці люди, які зі мною починали цю науку, не виїжджали і робили ці речі для когось, а починали робити їх у нас, тому що в нас є величезний потенціал до цього", - заявив він.
Святослав Вакарчук навчався на фізичному факультеті Львівського університету за спеціальністю "Теоретична фізика".
"У нас зараз є таке відношення, що: "От, ми втратили нашу науку, ми відстали". Це неправда. Це в певній мірі правда, оскільки фізично ми не можемо втримати найбільш яскравих і найбільш талановитих вчених, вони їдуть в ті місця, де їм створюють умови для творчості.
Але в певній мірі це неправда, в нас великий потенціал, просто на нього треба звернути увагу. І ми тоді будемо одними з тих, хто зможе бути на передовому краю науки, тому що країна, яка є на передовому краю науки, або яка в принципі має сильну науку і культуру, це набагато більш серйозне і набагато сьогодні фундаментальніше капіталовкладення, ніж корисні копалини або якісь ресурси, або бурштин", - пояснив лідер ОЕ.
Святослав Вакарчук навчався у Стенфордському університеті у США за спеціальною "Програмою підготовки нових українських лідерів". Вивчав дієві судові системи, боротьбу з корупцією.
До Вакарчука позитивно ставляться 38% виборців, негативно — 12%, за результатами дослідження Київського міжнародного інституту соціології. До чинного президента Петра Порошенка позитивне ставлення є у 10% громадян, негативне — 71%.

Related

Політика 5556622048032559313

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item