НАБУ продовжує розслідування щодо формули "Роттердам+" та "Дюссельдорф+"

НАБУ продовжує розслідування щодо формули "Роттердам+" та "Дюссельдорф+"

Досудове розслідування в обох кримінальних провадженнях триває. Втім, про підозру нікому не повідомлялось.
Таку відповідь надала прес-служба Національного Антикорупційного Бюро України на офіційний запит "Еспресо".
"Відомості про зазначені факти детективи Національного антикорупційного бюро України внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24.03.2017 за результатами розгляду заяви народного депутата України. Детективи Національного бюро перевіряють обґрунтованість даних, які використовуються під час розрахунку оптово-роздрібної ціни на електроенергію. За результатами цієї перевірки буде прийнято рішення про наявність або відсутність підстав для притягнення осіб до кримінальної відповідальності", - зазначають в НАБУ.
Газова формула "Дюссельдорф+" розслідується в межах іншого кримінального провадження.
"Обставини запровадження так званої формули "Дюссельдорф+" при встановленні державної регульованої ціни на природний газ для забезпечення загальносуспільних інтересів упродовж 2016-2017 років детективи Національного бюро досліджують в рамках іншого кримінального провадження, розпочатого у серпні 2017 року. Досудове розслідування в обох кримінальних провадженнях триває. Про підозру нікому не повідомлялось", - повідомляє прес-служба НАБУ.
"Роттердам+" включає ціну вугілля для виробництва електроенергії, засновану на котируваннях вугільного хаба ARA (Амстердам-Роттердам-Антверпен) плюс доставку в український порт. У сфері природного газу діє формула "Дюссельдорф+" (ціна хаба NCG + доставка в Україну). Ці формули встановлюють ринкову вартість енергоресурсів для українських споживачів за принципом імпортного паритету.
Голова представництва Міжнародного валютного фонду Йоста Люнгман неодноразово заявляв, що приведення ціни на газ до ринкового рівня є головною умовою продовження кредитування України з боку МВФ.

Related

Економіка 8187966674820887227

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item