Косовські серби просять допомоги у Путіна

Косовські серби просять допомоги у Путіна
Путіна просять втрутитися в косовське питання

Косовські серби виступають проти переговорів Сербії й Косова і скаржаться на сербську владу.


Рух сербів Косово і Метохії "Отечество" 28 червня опублікував відкритий лист президенту Росії Володимиру Путіну з проханням не допустити визнання Косова на міжнародному рівні, повідомляє видання Eadaily.
У листі косовські серби скаржаться Путіну - на зайву зговірливість своєї влади.
Вони пишуть, зокрема, що, за розпорядженням президента Сербії, були закриті органи державної влади в Косові і Метохії, а сепаратистам були віддані система правосуддя, поліція і служби захисту цивільного населення.

Окрім того, стверджують косовські серби, президент Сербії Олександр Вучич готується підписати всеосяжний мирний договір із сепаратистами з Приштини, що означатиме фактичне відокремлення Косова і Метохії від Сербії.

Тому косовські серби в разі, якщо буде підписаний цей договір і Белград вимагатиме від РФ місце в Організації Об'єднаних Націй для Косова, просять Путіна не погоджуватися на це.

"Поки є Резолюція №1244, у якій говориться, що Косово і Метохія - це Сербія, вона є Сербією", - заявляють косовські серби.

Вони стверджують, що будь-яка влада невічна і сьогоднішня в Белграді теж.
"Сподіваємося, що прийдешня влада в Сербії скасує всі антиконституційні і антидержавні договори, які підписав чинний режим. А до тих пір ви - наша єдина надія на те, що самопроголошена республіка Косово ніколи не буде визнана на міжнародному рівні", - йдеться в листі до Путіна.

Нагадаємо, що в Брюсселі за посередництва високого представника ЄС Федерики Могерині пройшли переговори президента Сербії Александара Вучича і лідера Косова - Хашима Тачі.

Вучич зазначив, що сторони обговорили багато важливих питань і домовилися про мирне вирішення проблем і взаємну повагу, які допоможуть домогтися безпеки для громадян.

Related

Події у світі 4676032059612935015

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item