В Україні - епідемія туберкульозу

В Україні - епідемія туберкульозу

Україна посідає друге місце в Європі за захворюваністю на туберкульоз (із розрахунку кількості хворих на 100 тисяч людей).
"Майже кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні - це мультирезистентний туберкульоз. Тобто такий, що не піддається лікуванню дуже ефективними протитуберкульозними препаратами. За кількістю хворих із такою формою туберкульозу ми є одним зі світових лідерів", - написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрунна сторінці у Facebook.
За її словами, в Україні за останні 5 років розроблені та протестовані різні моделі надання амбулаторної допомоги хворим на туберкульоз. Проте ще потрібно багато працювати, щоб ці моделі запрацювали повноцінно.
"Додаткові знання про хворобу - один з ефективних шляхів боротьби з нею", - переконана Супрун.
Вона повідомила, що на платформі дистанційного навчання Центру громадського здоров'я відкрито новий навчальний онлайн-курс "Інфекційний контроль за туберкульозом для працівників первинної медико-санітарної допомоги".
Цей курс є частиною програми підвищення кваліфікації для працівників первинки, проте участь можуть узяти всі охочі.
Навчання триватиме до вересня.
У Чернігівськой школі №35 в учня 4 класу виявили відкриту форму туберкульозу. Батьки дітей дізналися про це в останній день навчання.
У Білгороді-Дністровському на Одещині в педіатра дитячої поліклініки 66-річної Іраїди Яківни діагностували відкриту форму туберкульозу. У стаціонар жінку забрали під час прийому пацієнтів.

Related

Події в Україні 9071075557090618599

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item