У Путіна різко обвалився рейтинг

У Путіна різко обвалився рейтинг

Рейтинг президента Росії Володимира Путіна різко упав до рівня 2013 року.
Він знизився з 62% до 54% за період з 10 по 17 червня, повідомляє Meduza з посиланням на опитуванн Фонду "Громадська думка"
Рейтинг Путіна визначають за відповіддю на питання "Уявіть собі, що в наступну неділю знову відбудуться вибори президента РФ. Скажіть, будь ласка, як, за кого з кандидатів ви б проголосували? ". зараз він найнижчий з 2013 року.
Рівень схвалення діяльності Путіна також впав. 10 червня він складав 77%, а 17-го - 72%. Показник визначають за допомогою відповіді на питання "Ви в цілому схвалюєте чи не схвалюєте діяльність президента?" Опитування провів Всеросійський центр вивчення громадської думки. На зниження рейтингу влади вплинуло зростання цін на бензин, вважає керівник практики політичного аналізу і консультування ВЦВГД Михайло Мамонов. З січня по травень паливо подорожчало на 7,3%.
14 червня російський уряд запропонував збільшити пенсійний вік з 60 до 65 років для чоловіків і з 55 до 63 років для жінок. В той день збірна Росії розгромила Саудовскую Аравію на матчі Кубка світу. У той же день російський уряд заявив, что планує підвищити ПДВ з 18% до 20%. Після чергової перемоги Росії - над командою Єгипту 19 червня - влада прийняла рішення про підвищення вартості комунальних послуг з 1 липня.
Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального оголосив про мітинги проти пенсійної реформи. Вони відбудуться 1 липня. Їх дозволили проводити у семи містах РФ. У Москві не погодили. Також на мітинги збираються вийти державні профспілки. Влада таким чином намагається зробити протести контрольованими, вважають експерти.
Володимир Путін найближчим часом використає ув'язнених у Росії українців, аби зменшити тиск на себе й домогтися припинення санкцій. Так вважає аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

Related

Події у світі 6966720692977715659

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item