США думають над виведенням своїх військових із ФРН - ЗМІ

США думають над виведенням своїх військових із ФРН
У Пентагоні оцінюють витрати на переміщення військ США

Міністерство оборони США може частково або повністю перекинути свої війська з Німеччини до Польщі.

Міністерство оборони США аналізує можливі наслідки і витрати на виведення або передислокацію військ із Німеччини. Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на джерела в Пентагоні.

У Міноборони США розглядають можливість повернення американських військ у США, а також повне або часткове переміщення їх до Польщі. Видання нагадує, що раніше Варшава запропонувала витратити два мільярди доларів на постійну військову базу для американських військових.

Відзначається, що президент США Дональд Трамп задумався про виведення американських військ із Німеччини на початку 2018 року. Тоді на зустрічі з військовими радниками він висловив здивування масштабом присутності військових сил США у ФРН, вказують співрозмовники видання.

За їхніми словами, незабаром після цього Трамп став дорікати іншим країнам-учасницям НАТО за недостатнє фінансування Альянсу. Крім того, розмови про виведення військ із Німеччини можуть бути спровоковані все більшою напруженістю між Трампом і німецьким канцлером Ангелою Меркель, вказується у статті.

Також наголошується, що європейські чиновники стурбовані намірами Трампа. Вони хочуть з'ясувати, чи налаштований американський президент серйозно, чи це є частиною його тактики напередодні саміту НАТО у Брюсселі.

Представник Пентагону Ерік Пехон заявив, що відомство регулярно аналізує витрати і вигоди від переміщення своїх військ.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що члени НАТО повинні витрачати на оборону більше грошей. На його думку, Німеччина, Іспанія і Франція нечесно чинять зі Сполученими Штатами.

Нагадаємо, у НАТО стурбовані ослабленням зв'язків Європи і США.

Related

Події у світі 1312225927932878047

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item