Два дипломати США постраждали в Китаї від акустичної атаки - ЗМІ

Два дипломати США постраждали в Китаї від акустичної атаки - ЗМІ
Генеральне консульство США в Гуанчжоу

Державний департамент евакуював службовців консульства в Гуанчжоу після скарг на незвичайний звуковий вплив.

У Китаї як мінімум два співробітникм консульства США були евакуйовані після скарг на самопочуття через невстановлений акустичний вплив, повідомляє The New York Times, посилаючись на Держдеп.

За інформацією газети, американські медпрацівники проводять огляд співробітників консульства і членів їх сімей. У виданні не назвали точної кількості людей з симптомами акустичного впливу, проте джерела газети зазначили, що кількість постраждалих може збільшитися.
Один з евакуйованих співробітників заявив, що у нього і його дружини і дітей кілька місяців спостерігаються "неврологічні симптоми". Також він розповів, що чув "незвичайні звуки" в своїй квартирі.
У заяві Держдепартаменту йдеться, що після звукового впливу дипломати почувалися як "Після струсу мозку або незначної черепно-мозкової травми".
Нагадаємо, один із співробітників американської дипмісії в Гуанчжоу заявив, що останнім часом відчуває аномальні слухові відчуття і акустичний тиск. США відправили лікарів для огляду своїх співробітників, а також звернулися за допомогою до китайської влади в спробі встановити причини нездужання дипломата. У Китаї заявили, що не виявили слідів акустичної атаки.
Раніше повідомлялося, що на Кубі американські дипломати і члени їхніх сімей постраждали в результаті "акустичних атак", які тривали з середини листопада 2016 року до весни 2017 року.
Держдепартамент США повідомив, що в результаті звукового впливу на Кубі постраждали 24 людини. При цьому влада країни не змогла виявити докази, що підтверджують інциденти з американськими дипломатами.

Related

Події у світі 1889174245931589054

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item