Директору Львівтеплоенерго повідомили про підозру у службовій недбалості

Директору Львівтеплоенерго повідомили про підозру у службовій недбалості
Степан Пакіж
Депутату Львівської обласної ради, директору Львівського міського комунального підприємства Львівтеплоенерго Степану Пакіжу оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за службову недбалість, повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.
"6 червня прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив про підозру депутату Львівської обласної ради, директору Львівського міського комунального підприємства Львівтеплоенерго у скоєнні службового недбальства, що призвела до тяжких наслідків, тобто у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України", - йдеться в повідомленні.
Як зазначається, Пакіж був зобов'язаний керувати підприємством і нести повну відповідальність за стан його діяльності. Досудове розслідування встановило, що всупереч вимогам регуляторних актів у сфері енергетики, не маючи законного права підписувати договори на поставку очолюваному підприємству 12 млн 510 тис. метрів кубічних природного газу, службовець все ж уклав договір. Крім цього, він перерахував фірмі-постачальнику 3 млн 281 тис. гривень в той час, коли газ не був доставлений на підприємство.
Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.
Керівнику підприємства загрожує до п'яти років позбавлення волі, а також три роки позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.
Як передає ZAXID.NET, директор Львівтеплоенерго Степан Пакіж зараз перебуває у відпустці, однак його заступники запевняють, що усі дії підприємства були виключно в рамках чинного законодавства.
"У 2014 році Львівтеплоенерго, маючи підтвердження про виділені ліміти газу від газопостачальника, перерахувало йому оплату. Оскільки газ Львівтеплоенерго не доставили, підприємство звернулося в суд для повернення коштів. З цього приводу підприємство отримало висновок державної судово-економічної експертизи, яка підтвердила правомірність дій підприємства.
"Суд виніс рішення на нашу користь і передав справу виконавчій службі на стягнення коштів. Проте виконавча служба не стягла цих коштів, тому ми з цього приводу звернулися у всі правоохоронні органи, зокрема, у прокуратуру", ‒ пояснив заступник директора ЛМКП Львівтеплоенерго з економічних питань Богдан Камінський.
Нагадаємо, у Львові через підозру в отриманні хабара затримали голову Залізничної районної адміністрації.

Related

Події в Україні 4814228549311926908

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item