Власники захищають свій гараж від знесення

Власники захищають свій гараж від знесення
"Київблагоустрій" нехтує документами про право власності

На проспекті Космонавта Комарова у Солом'янському районі столиці "Київблагоустрій" зніс низку невеликих будівель біля новобудов. Власники гаража Юрій та Сергій Морозенки вирішили відстояти свою будівлю і захистити право власності.
15 червня "Київблагоустрій" видав припис про знесення споруд.
"За три дні, 18 червня, ми надали відповідь - що це приватна власність", - розповідає адвокат Морозенків Олег Верхотуров. - Ми зустрілись із заступником директора КП "Київблагоустрій" Євгеном Козуліним. Показали йому документи, що підтверджують право власності. Однак він їх проігнорував. Посилаючись на те, що у нього є вказівка з Департаменту благоустрою. Документів, які б підтверджували це чи спростовували, він не надав. Зрештою повідомив, що 21 червня, о 14-й годині гараж демонтують".
До того часу всі будівлі довкола гаража були вже знесені.
"Сьогодні, коли ми побачили, що комунальники збираються демонтувати гараж моїх клієнтів, - викликали поліцію, - продовжує Верхотуров. - Правоохоронці ознайомилися з документами на нерухомість. І після цього представники "Київблагоустрою" були змушені забрати спецтехніку та своїх співробітників".
Верхотуров пояснює, що КП "Київблагоустрій", з невідомих йому причин, нехтує документами про право власності. Воно непорушне і будь-які дії стосовно майна здійснюються виключно в судовому порядку.
"До речі, припис виданий КП "Київблагоустрій" також незаконний. Оскільки він повинен вчинятися саме Департаментом міського благоустрою. Про делегування таких повноважень "Київблагоустрою" мені невідомо, - наголосив юрист. - Видання такого припису викликає сумніви, як і дії вчинені після нього".
За словами Олега Верхотурова він та його клієти побоюється, щоб спроба знесення не повторилась.
У Києві після знесення департаментом благоустрою міськадміністрації кількох десятків кіосків у підземному переході на Севастопольській площі залишилися гори сміття

Related

Гаряча новина 839519920432213103

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item