У Черкаській області попереджено вбивство активіста - СБУ

У Черкаській області попереджено вбивство активіста - СБУ
Силовики задокументували передачу замовником після отримання доказів скоєння вбивства 15 тисяч доларів

Бізнесмен з Києва, сім'я якого має в Черкаській області земельний бізнес з паями місцевих жителів, замовив убивство трьох осіб.

 
У Службі безпеки України заявили, що завдяки імітації попередили замовне вбивство громадського активіста і ще двох осіб, які відстоювали права мешканців села в одному з районів Черкаської області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.
 
За інформацією спецслужби, бізнесмен з Києва, сім'я якого має в Черкаській області земельний бізнес з паями місцевих жителів, замовив убивство трьох осіб. У СБУ стверджують, що в такий спосіб бізнесмен хотів залякати жителів села, які вимагали збільшити плату за паї.
 
За даними СБУ, зловмисник замовив убивство представника громадського об'єднання Самооборона Майдану Черкаської області, жінку-голову однієї із сільських рад району та її близького родича.

У спецслужбі кажуть, що задокументували зустріч замовника з кілером, який повідомив правоохоронцям про підготовку злочину і погодився співпрацювати зі слідством.

 
Співробітники СБУ зімітували зникнення активіста. Надалі в околицях Києва інсценували його вбивство: викопали яму для поховання, на тлі якої зробили декілька постановочних фотографій з тілом чоловіка і слідами насильницької смерті.
 
 
Оперативники спецслужби задокументували передачу замовником після отримання таких доказів скоєння вбивства 15 тисяч доларів США і затримали зловмисника.
 
У СБУ кажуть, що завдяки спецоперації вдалося запобігти не тільки вбивству, а й вчиненню теракту. Зокрема, будинок одного із сільських голів району мали обстріляти з ручного протитанкового гранатомета. 

Related

Політика 2789883627697651218

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item