Не можна ненавидіти Україну, яка тебе годує - Філарет

Не можна ненавидіти Україну, яка тебе годує - Філарет


Церква має впливати на християн, щоб любили один одного, свою землю і державу — Філарет
Після повернення окупованих територій Криму і Донбасу жителів, які негативно ставляться до України, треба перевиховувати.
Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.
"Цих людей треба перевиховувати. Раз живуть в Україні, повинні любити свою землю, державу і народ. Якщо вони не люблять свою землю, яка їх годує, отже – йдуть неправильною дорогою. Не можна благодійнику плювати в обличчя. Не можна ненавидіти Україну, яка тебе годує або яка тоді дала притулок. Маю на увазі росіян. Які приїхали з Росії і поселилися на українських землях. Прийняла їх Україна? Дала можливість працювати, жити, навчатися? Так. Повинні бути вдячні цій землі і народу, які прийняли тебе. Якщо ти невдячний, це твоя провина, - говорить він. - Їх треба перевиховувати. А це вже обов'язок церкви. Має впливати на християн, щоб любили одне одного, свою землю і державу."
Церква, яка каже, що треба відроджувати імперію, чинить не по-Божому, каже патріарх.
"Та церква, яка так вчить, чинить несправедливо, не по-Божому. Бо не захищає свій народ і свою землю. Отже, порушує заповідь Божу. Тому не треба думати, що кожен священик чи єпископ, який вчить так, хоч він і священик, але він грішить. Ті священики, які вчать розділенню – грішать перед Богом," - підсумовує він.

Related

Суспільство 6683463535098359284

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item