Режисера Леоніда Кантера знайшли застреленим

Режисера Леоніда Кантера знайшли застреленим

Вчора надвечір, 4 червня, на хуторі Обирок Борзнянського району Чернігівщини знайшли застреленим режисера та мандрівника 36-річного Леоніда Кантера. Поряд з тілом поліція знайшла вогнепальну зброю. Була відкрита кримінальна справа за фактом самогубство.
"Абсолютно не схоже, щоб він взяв і застрелив себе. Після війни, безлічі удач і промахів, він завжди буром пер далі, - написав лідер організації "СІЧ-С14" Євген Карась у Facebook. - Я поки що не в темі фактів з місця загибелі. Але точно знаю, що Кантер надзвичайно сильно - аж до рівня фізичних сутичок - переходив дороги місцевій мафії, що вирубувала ліси. Ми навіть планували спільний рейд поблизу Батурина минулого року".
У 2003 році Кантер заснував кіностудію "Lizard Films", яка зняла близько 50 коротометражок. Серед них документальна стрічка про Донецький аеропорт "Добровольці Божої чоти" та "Міф" - про оперного співака Василя Сліпака, який загинув на фронті.
"Кантер за його творчі здобутки і подальшу роботу абсолютно логічно мав стати мішенню для російських спецслужб. Фільми "Добровольці" і "МіФ" нанесли серйозний міжнародний удар по пропаганді Кремля. Очевидно, якщо це була, то професійно спланована імітація самогубства. На рівні місцевої ментовки фальшування буде оплачено з боку лісової мафії. Щоб залегендувати мотив убивства. Я не вірю", - додав Карась.
Леонід Кантер народився у Києві 27 липня 1981 року. Закінчив Київський природничо-науковий ліцей №145. На першому курсі університету працював журналістом та ведучим у Національній телекомпанії України.
У 2007 році Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок у Чернігівській області та перетворив його на мистецький хутір - творче поселення, де збирав друзів з усього світу, організовував фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята.
Серед найвідоміших – фестиваль "Хліб своїми руками" та перший афро-етнічний фестиваль "Мама Африка".

Related

Гаряча новина 836660938233723972

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item