У Раді хочуть відмінити скандальну поправку до закону про Антикорсуд

У Раді хочуть відмінити скандальну поправку до закону про Антикорсуд

Позафракційний нардеп Сергій Міщенко зареєстрував законопроект, яким пропонує скасувати норму про апеляцію в законі "Про Вищий антикорупційний суд". 
Про це повідомляє "Українська правда".
Законопроект №8473 зареєстровали у парламенті 14 червня. До перехідних положень Кримінального процесуального кодексу України щодо апеляційного оскарження у справах, підсудних Вищому антикорупційному суду пропонують внести зміни.
Зокрема, що "оскарження судових рішень, ухвалених до дня початку роботи Вищого антикорупційного суду, у кримінальних провадженнях щодо злочинів, віднесених цим Кодексом до підсудності Вищого антикорупційного суду, здійснюється за правилами підсудності, передбаченими цим Кодексом".
18 червня документ надійшов на розгляд комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.
7 червня Верховна Рада 315 голосами запустила процедуру створення Вищого антикорупційного суду. 13 червня закон опублікували в "Голосі України".
Після цього стало відомо, що в документі є пункт, за яким порушені раніше справи щодо корупції топ-чиновників не підпадають під юрисдикцію Вищого антикорупційного суду. Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в парламенті пройдуть консультації щодо механізму зміни закону про Вищий антикорупційний суд, зокрема правки про апеляцію.

Related

Політика 6150305903177638108

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item