Проблема мадяризації України нав'язується Москвою - волонтер

Проблема мадяризації України нав'язується Москвою - волонтер

Закон "Про забезпечення і функціонування української мови як державної" не можуть прийняти через опір у Верховній Раді та адміністрації президента. 
Є багато впливових людей, які проти врегулювання мовної політики. Вони нав'язують штучні проблеми - для дестабілізації ситуації. Про це розповів директор "Фонду Оборони України" Олексій Кляшторний, який підписав звернення на підтримку законопроекту №5670д.
"Опір чинять ті ж, хто посварив Україну з Угорщиною. Дійсно в Берегові і Виноградові на Закарпатті угорські діти можуть не знати ніякої мови крім угорської. Але це копійчане питання в загальноукраїнському масштабі. В Ужгороді або Мукачево проблеми мадяризації нема. Вона не загрожує навіть Закарпаттю, не те, що всій Україні. Цей конфлікт штучний, нав'язаний Москвою і через нього Верховна Рада не взялася розглядати мовний закон", - пояснює Кляшторний.
Співавторами законопроекту 5670д стали 76 народних депутатів. Його підписали представники 6 фракцій та позафракційні.
"Сьогодні українці позбавлені можливості захищати свої мовні права. Тому, якщо взяти будь-який інший із цих законопроектів, то це буде крок вперед. Якщо буде політична воля Верховної ради, то вона прийме його в першому читанні. Потім у поправленому вигляді в другому читанні", - додає активіст.
В Україні будуть впроваджувати модель для вивчення державної мови 60 на 40. Така працює в Естонії і Латвії. Про це розовіла міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич після зустрічі з делегацією Угорщини.

Related

Суспільство 8008525080336566299

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item