"Вони розуміють, що підписали" - Трамп розповів про подальші відносини із КНДР

"Вони розуміють, що підписали" - Трамп розповів про подальші відносини із КНДР
Дональд Трамп пообіцяв зберегти санкції для КНДР на найближчий час. Їх будуть поступово скасовувати, з того часу як ядерна зброя не перестане бути фактором.
Про це він заявив під час прес-конференції у Сінгапурі, з якої вели трансляцію "Голос Америки".
Про санкції
"Минулого тижня я збирався ввести 300 нових санкцій. Але я подумав, хіба я можу проявити таку зневагу і ввести їх до нашої зустрічі", - заявив Трамп.
"Ми не знімаємо санкції", - пообіцяв.
"У Південній Кореї перебувають 32 тисячі наших солдатів. І ми хотіли б повернути їх. Ми повинні припинити ці військові ігри (пояснив, що так називає військові навчання американської армії. І таким чином зекономимо колосальні кошти. Але не варто чинити ці провокативні дії", - додав глава Білого дому.
Про денуклеаризація
Головним питанням саміту було ядерне роззброєння.
"Ми будемо це перевіряти і повторно перевіряти", - сказав президент.
Намагатимуться провести денуклеаризацію максимально швидкими темпами, стверджує. Головне дійти до точки неповернення. На цей процес будуть виділяти гроші США та Японія.
Спитали, яким чином буде це перевірятися і які саме методи обговорювалися. Трамп відповів, що не мав на це часу. Але активну попередню роботу провів держсекретар Майк Помпео. І він продовжуватиме роботу.
Трамп переконаний, що Кім зацікавлений у виконанні ядерної угоди.
"Він сказав мені, так далеко ми ще ніколи не заходили. Він заявив дуже твердо про свою рішучість. Можливо, він хоче цього навіть більше, ніж я. Йому треба забезпечувати майбутнє своєї країни. Думаю, коли він приземлиться, він почне їх реалізовувати", - заявив Трамп.
На чергове питання, чому він так упевнений і як може гарантувати, Трамп відповів:
"Як ви можете бути впевненим? Ви можете бути впевнені, що сядете та стілець і нічого не трапиться? Я все життя займаюся укладанням угод. І я відрізняю - людина хоче підписати угоду чи вдає, що хоче, аби нічого не робити".
Про зміну риторики
Журналісти запитали, чому він називає "талановитою людиною" керівника країни, де так грубо порушуються людські права.
"Йому дістався важкий спадок. Важкі умови. В його віці - 26 років - лише деякі, лише одна людина із 10 тис. може керувати країною", - заявив Трамп.
Також Трамп і Кім погодилися повернути рештки американських військових, що загинули під час війни в 1950-х. До США повернуть рештки близько 6 тис. осіб.
Трампа запитала журналістка про "лють і вогонь, якими буде зустрінута ПІвнічна Корея".
"На той час нам були потрібні така мова, такі формулювання", - відповів Трамп. Однак говорити про воєнну загрозу у випадку невиконання угоди зараз не хоче, каже. У Сеулі мешкає 28 млн людей.
"Ви думаєте, у Нью-Йорку живуть багато людей? 8-10 млн. А тут 28 млн живуть біля самої демілітаризованої зони. Думаю, у Північній Кореї розуміють, що вони підписали і які ризики", - відповів Трамп.
Новина доповнюється
Встановлення мирних відносин, звільнення полонених та спільна робота над денуклеаризацією півострова - це основні пункти "документа з історичним значенням". Його підписали президент США Дональд Трамп та лідер КНДР Кім Чен Ин вранці 12 червня після завершення спільного саміту у Сінгапурі.
Документ має 4 пункти.
- Сполучені Штати та КНДР зобов'язуються встановити нові відносини один із одним у відповідності з прагненням народів обох країн до миру та процвітання.
- США та КНДР об'єднають свої зусилля для створення тривалого та стабільного мирного режиму на Корейському півострові.
- КНДР зобов'язується докласти зусиль для повної денуклеаризації Корейського півострова, відповідно до Декларації, підписаної у Панмунджоні 27 квітня 2018 року (її підписали під час саміту лідер КНДР та Південної Кореї. - Gazeta.ua).
- США та КНДР зобов'язуються звільнити військовополонених. Тих, чиї імена уже визначили, мають негайно відправити на батьківщину.

Related

Події у світі 8342276055185112186

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item