Рибачук розповів про шулерство в Раді

Рибачук розповів про шулерство в Раді

Ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд показало, що у парламенті використовують шулерські методи. 
Про це сказав колишній віце-прем'єр і екс-голова секретаріату президента Віктора Ющенка Олег Рибачук.
"У Верховній Раді вже стало традицією не знати, за що голосуєш. Депутати не знають, в якому вигляді вийде закон.
Історія із правкою швидше схожа на шуллерство українського політикуму, ніж копроміс. Якби був компроміс, то вона б відкрито голосувалася. Натомість з'явилася за незрозумілих обставин. Ніби її раніше заготовили, але не проговорили.

Міжнародна спільнота може погодитися із такою редакцією закону. МВФ ще свого висновку не дав. Якщо реакція буде негативною, депутати виправлятимуть документ. У неформальних розмовах західні партнери відверто роздратовані.

У суспільства більший запит на ефективну роботу антикорупційних органів, ніж у політиків. Українці більше довіряють думці міжнародних експертів, ніж владі. Суспільство бачить, що корумповані українські еліти виписують собі правила у боротьбі з корупцією", - говорить Олег Рибачук.
Раніше у Центрі протидії корупції заявляли, що під час голосування за закон про Вищий антикорупційний суд депутати підтримали норму, згідно з якою апеляції їхніх справ будуть розглядатися також у старих загальних судах, а не в новоствореному антикорупційному.
"Це означає, що їхні справи можуть ніколи не потрапити до антикорупційного суду, натомість самі "герої" отримають лояльні вироки від старих суддів або ж взагалі уникнуть реального покарання", - заявили активісти.

Related

Політика 5443390140944525119

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item