У Нафтогазі пояснили, що вирішив шведський суд

У Нафтогазі пояснили, що вирішив шведський суд
Нафтогаз подасть до Апеляційного суду Свеа додаткове звернення

Українська компанія продовжить свої дії по стягненню заборгованості Газпрому в інших юрисдикціях.

Інформація від Газпрому про рішення Апеляційного суду округу Свеа у Швеції залишити в силі призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого по спору між російським монополістом і Нафтогазом не відповідає дійсності.
 
Про це повідомляє прес-служба української компанії в четвер, 28 червня.
 
"Апеляційний суд округу Свеа (Швеція) сьогодні вирішив переглянути своє попереднє рішення про призупинення виконавчих дій за рішенням Стокгольмського арбітражу за транзитним контрактом між Нафтогазом і Газпромом. Сьогоднішня заява Газпрому про те, що суд залишив своє попереднє рішення без змін, не відповідає дійсності", - заявили в Нафтогазі.

У компанії стверджують, що вивчивши аргументи, надані Нафтогазом, суд відхилив твердження Газпрому про те, що значна частина обґрунтування транзитного рішення була нібито написана адміністративним секретарем.
 
У той же час, відзначили в Нафтогазі, суд залишив в силі тимчасове призупинення виконавчих дій за грошовими вимогами української сторони з інших причин.
 
"Сьогодні компанія не мала можливості надати свої контраргументи щодо цих причин. Нафтогаз планує подати в суд додаткове звернення з викладенням цих фактів і сподівається на перегляд останнього рішення", - відзначили в НАК.
 
Відзначається, що поточне рішення суду не є обов'язковим до виконання судами інших юрисдикцій, таким чином, Нафтогаз продовжить свої дії по стягненню заборгованості "Газпрому" в інших юрисдикціях.
 
Раніше в Газпромі заявили, що Апеляційний суд округу Свеа нібито прийняв рішення залишити в силі свій наказ від 13 червня про призупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу від 28 лютого щодо спору з Нафтогазом в рамках контракту на транзит газу через територію України.
 
В українській компанії вважають, що Газпром має наміру затягувати процес, щоб не платити Нафтогазу $2,6 млрд. І процес подачі апеляцій може затягнутися на роки.
 
При цьому суд у Лондоні дозволив заморозити активи Газпрому на території Великобританії за клопотанням Нафтогазу, незважаючи на рішення суду у Швеції.

Related

Бізнес 4464069697013679550

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item