Лівійська армія взяла в полон лідера Аль-Каїди - ЗМІ

Лівійська армія взяла в полон лідера Аль-Каїди - ЗМІ
Абу Саф'ян бен Каму в 2011 році втік з в'язниці в Тріполі під час протестів повстанців
Лівійська національна армія під час операції в місті Дерна взяла в полон одного з лідерів терористичної організації Аль-Каїда Абу Саф'яна бен Каму, повідомляє Al-Arabiya з посиланням на обізнане джерело.
Співрозмовник телеканалу розповів, що збройні сили Лівії заарештували бен Каму під час рейду на одну з останніх укріплених позицій терористів в Дерні, коли у групи бойовиків, якою він керував, закінчилися боєприпаси.
Як зазначає Al-Arabiya, 59-річний Абу Сафьян бен Каму - один з найбільш авторитетних лідерів терористичної мережі. Покинув Лівію на початку 1980-х років, проходив навчання в тренувальних таборах в Афганістані. Під час перебування Усами бен Ладена в Судані бен Каму був його особистим водієм. Був схоплений спецназом США і поміщений у в'язницю Гуантанамо. У 2007 році був екстрадований до Лівії, де продовжив відбувати тюремне ув'язнення.
У 2011 році втік з в'язниці в Тріполі під час протестів повстанців.
Одним з терактів, скоєних бойовиками під керівництвом бен Каму, вважається напад на консульство США в лівійському Бенгазі. У вересні 2012 року під час атаки на дипмісію загинули американський посол в Лівії Крістофер Стівенс і ще троє американських дипломатів.

Related

Події у світі 4199216337461310336

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item