Трамп заявив, що хоче "порозумітися" з Росією. Що має на увазі президент США

Трамп заявив, що хоче "порозумітися" з Росією. Що має на увазі президент США
Своїми висловлюваннями Трамп намагається показати, що вміє домовлятися і з Кім Чен Ином, і з Путіним

Американський президент Дональд Трамп заявив, що його адміністрація готова до примирення з Росією, хоча в Москві, на його думку, вважали за краще б мати справу з Гілларі Клінтон.

Заява президента США

"Я вам дещо скажу: ми хочемо порозумітися з Росією. Але Росія дивиться і каже: "Ей, краще б вона (Гілларі Клінтон) виграла". Все, що ми зробили, багато всього, в тому числі санкції... Вони дивляться в минуле і думають: "Краще б шахраювата Гілларі виграла, було б краще для нас", - сказав Трамп.   
Це не перше таке висловлювання Трампа. Він намагається показати, що може домовитися і з Кім Чен Ином, і з Путіним. Доказом цього є те, що він полетів на зустріч з лідером КНДР.
А також те, що треба повернути Росію до G8. Таку думку висловив директор Центру суспільно-інформаційних технологій Валерій Димов.
Він додав, що Путін сформував порядок денний, щоб отримати вигідні для себе домовленості по Сирії, Ірану, Україні. Він бомбардував з Башаром Асадом сирійське Алеппо, і тепер в Європі великі потоки біженців. Путін в обмін на поступки вимагатиме, щоб Україна перебувала у його сфері впливу.
“На Корейському півострові Трамп продемонстрував, що він не буде говорити про кліматичну угоду, з якої вийшла США, про угоду з Іраном, а полетів домовлятися, показуючи, що він вміє діяти. Забулися, як Кім Чен Ин розстрілював свого дядька, як вбивали його рідного брата в Малазії, тобто права людини і цінності відходять на другий план. Зверніть увагу, що рейтинг Трампа виріс у його країні до самих високих показників після його інавгурації”, - зазначив Димов.

Що обов'язково обговорюватимуть глави США та Росії

Нині обговорюється можливість проведення зустрічі Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна в австрійській столиці Відні. Імовірно, це буде в липні, коли Трамп приїде в Європу для участі в саміті НАТО.
На зустрічі Трампа і Путіна, якщо вона відбудеться, обговорюватиметься КНДР, Сирія, і, звісно, Україна. Якщо буде певний компроміс, можливі поступки Росії, зокрема, щодо обміну заручниками і звільнення політв’язнів.
Тому зараз Кремль зайняв вичікувальну позицію, розповів політичний експерт Василь Мокан. Водночас, він заявив, що незважаючи на певну прихильність Трампа до Путіна, що простежується у його висловлюваннях, про пом’якшення санкцій не йдеться.
“США цікавлять значення активності Росії у сирійському питанні, вирішення і остаточна крапка у питанні КНДР. Стосовно України відбуватимуться торги. Не зможе Трамп в одноосібному порядку всупереч позиції Конгресу віддати Україну в обмін на інші питання”, - сказав політичний експерт.
Дональд Трамп і Володимир Путін особисто зустрічалися двічі - в липні минулого року на саміті G20 в Гамбурзі і в листопаді того ж року на саміті АТЕС у В'єтнамі. Обидві зустрічі не мали характер переговорів. Після перемоги Путіна на президентських виборах у березні цього року Трамп телефонував йому з привітаннями, чим викликав критику з боку своїх опонентів у Вашингтоні.

Related

Події у світі 851557758110432041

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item