Щодо заступника глави МОЗ доручили провести дисциплінарне провадження через коментарі про онкохворих

Щодо заступника глави МОЗ доручили провести дисциплінарне провадження через коментарі про онкохворих
Лінчевський навів статистичні дані про результати лікування онкохворих українців за кордоном
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив відкрити дисциплінарне провадження проти заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського в зв'язку з висловлюваннями останнього про лікування за кордоном тяжкохворих на онкологічні захворювання українців.
Про це 4 червня повідомив прес-секретар прем'єр Василь Рябчук.
"Знаючи прем'єра, впевнений: якщо скандальні слова заступника міністра про смертельно хворих людей дійсно мали місце - йому точно буде не до жартів", - додав спікер.
Як пише Інтерфакс-Україна, Лінчевський заявив, що кожен четвертий з онкохворих, яких фінансує держава, лікується неефективно. Про це він заявив у Рахунковій палаті в ході розгляду звіту про результати аудиту ефективності використання бюджетних коштів.
"Що стосується неефективності та неекономного використання коштів. У сухому залишку 25% пацієнтів саме вмирають. Тобто кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть, без варіантів. І ефективністю цієї програми є нуль відсотків. Ті онкологічні захворювання, які потребують трансплантації кісткового мозку, закінчуються смертю.", - сказав він та додав, що "є шанс людині пожити ще трохи, пожити довше".
Після хвилі критики у професійних колах, Лінчевський заявив, що його слова з приводу ефективності програми лікування українських громадян за кордоном перекрутили та вирвали з контексту. За його словами, одним із закидів МОЗ з боку Рахункової палати було неефективне використання коштів, а також те, що 25% пацієнтів, що відправляються на лікування за кордон, згодом вмирають.
Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров’я затвердило наказ про реєстрацію важливого препарату для лікування окремих видів онкологічних захворювань у дітей.

Related

Суспільство 5404200328430358550

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item