Таємниці мозку: чому сни забуваються і як їх запам'ятати

Таємниці мозку: чому сни забуваються і як їх запам'ятати

Наш мозок зазвичай сам вирішує, що він хоче запам'ятати, а що ні. Сни, а особливо пересічні, він частіш за все відкидає як непотрібну інформацію. Пише livescience.com
"Більш реалістичні й емоційно наповнені нічні видіння, у яких події логічно розвиваються й не створюють ефект "розриву шаблона", легше сприймаються мозком, завдяки чому частіше фіксуються у пам'яті", — пояснює Томас Ендрілон, австралійський нейробіолог. Все ж є декілька хитрощів, які допоможуть дізнатися, що саме приходить до вас уві сні.
Тим, хто хоче запам'ятати свої сновидіння, рекомендують випивати на ніч склянку води — сечовий міхур змусить перервати сон і тим самим дасть можливість згадати нічні пригоди.
"Під час нічних пробуджень найчастіше вдається відтворити в пам'яті, що саме наснилося", — пояснює Роберт Стікголд, доцент кафедри психіатрії Гарвардської медичної школи. Окрім того, вчені радять перед сном спеціально налаштовуватись на запам'ятовування. Так, зручно вмостившись у ліжку, необхідно декілька разів повторити про себе: " Я запам'ятаю свій сон". Вранці одразу не підводьтесь, а, не розплющуючи очі, спробуйте покопатися в пам'яті — через деякий час мозок повністю "прокинеться" і ви згадаєте.
Раніше Уляна Супрун розвінчала міф про роботу людського мозку. Окрім того, в.о. міністра охорони здоров'я розповіла, що саме потрібно зробити, щоб мозок почав працювати ще активніше.

Related

Цікаво 5812350777304798739

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item