Київ запросили до участі в Південному газовому коридорі

Київ запросили до участі в Південному газовому коридорі
Порошенко й Алієв на переговорах у Туреччині

Порошенко за результатами зустрічі з президентом Азербайджану заявив, що Україну запросили взяти участь у проекті "Підденний газовий коридор".

Президент України Петро Порошенко і президент Азербайджану Ільхам Алієв на зустрічі в Туреччини обговорили питання поглиблення співробітництва в енергетичній сфері та констатували активізацію діалогу на всіх рівнях.
Про це повідомляє прес-служба глави української держави у вівторок, 12 червня.
"Президент Азербайджану запросив Україну до участі в проекті "Південний газовий коридор", - йдеться в повідомленні.
На Банковій зазначили, що питанню подальшого поглиблення взаємодії в енергетичній сфері на зустрічі було приділено "окрему увагу".
Пізніше глава прес-служби президента України Святослав Цеголко уточнив у Twitter, що запрошення до проекту Південного газового коридору дасть можливість Україні "в перспективі отримувати азербайджанський газ".
Також Порошенко і Алієв "засвідчили готовність сторін до подальшого розширення взаємовигідних відносин у тристоронньому форматі Україна-Азербайджан-Туреччина".
Нагадаємо, сьогодні Порошенко перебуває з робочим візитом у Туреччині, де візьме участь в церемонії запуску в експлуатацію Трансанатолійського газопроводу (TANAP), який є частиною Південного газового коридору.
Раніше в Азербайджані відбувся запуск Південного газового коридору. Цей проект включає в себе розширення газопроводу Баку-Тбілісі-Ерзурум, будівництво в Туреччині Трансанатолійського трубопроводу і будівництво Трансадріатичного трубопроводу (TAP).
У рамках цього проекту видобутий газ доставлятиметься в Європу за допомогою трубопроводів загальною протяжністю 3500 км, що проходять через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Грецію, Болгарію і Албанію до Італії.

Related

Економіка 4953697717916679582

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item