Що дали нічні переговори з МВФ

Що дали нічні переговори з МВФ

На поточний момент компроміс навколо законопроекту про Антикорупційний суд виглядає так
Вето Ради міжнародних експертів при призначенні суддів може бути подолано більшістю голосів спільної комісії, куди входять члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Ради міжнародних експертів. Але з обов'язковою умовою, що до цієї більшості входить не менше половини членів Ради міжнародних експертів.
Разом. ВККС складається з 16 членів, Рада експертів – з 6, загальна комісія – 22 особи. Для подолання вето необхідно 12 голосів. Але з умовою, що, як мінімум, троє з них – це члени Ради міжнародних експертів. Саму процедуру подолання вето можуть ініціювати троє членів Ради міжнародних експертів.
Таким чином, незалежність Антикорупційного суду буде визначатися незалежністю як мінімум 4-х членів Ради міжнародних експертів. А будь-яка сторона або інституція, яка контролює 3-х членів Ради міжнародних експертів отримує гарантоване право ініціювати розгляд спірних питань загальної комісією.
А тепер пропоную побути кілька миттєвостей в становищі народного депутата. У тексті законопроекту орієнтується декілька з десятків депутатів, не більше. Ця інформація з'явилася тільки зараз, остаточного тексту ніхто не бачив. Сама собою формула – неофіційно, теоретично все можуть і переграти. Від голосування залежить дуже багато, ми йшли до нього майже три роки. І рішення треба приймати зараз, протягом години-півтори.

Related

Політика 2611603436605294433

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item