Затриманих біля Криму українських моряків утримують як заручників - адвокат

Затриманих біля Криму українських моряків утримують як заручників - адвокат
Ілюстративне фото
Підконтрольні Росії слідчі органи досі не висунули жодних обвинувачень чотирьом українським морякам риболовецького судна ЯМК-0041, яких було затримано біля берегів анексованого Криму, повідомив адвокат Едем Семедляєв.
"Четверо моряків, крім капітана, перебувають у прикордонному управлінні в місті Балаклава. Ніяких звинувачень їм не висунули. Їхній статус на сьогоднішній день невідомий. Адвокатів до них не пускають. Їх тримають там просто як заручників. З якою метою – невідомо: може, для обміну", – розповів він у коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.
Капітана судна Віктора Новицького взято під варту на один місяць. Його звинувачують у незаконному видобутку морських біоресурсів у виключній економічній зоні Росії.
Українське риболовецьке судно ЯМК-0041 було затримано 4 травня у Чорному морі, неподалік берегів окупованого Криму, за нібито "незаконний вилов камбали".

У Держприкордонслужбі України заявили, що відповідальним за захоплення російськими силовиками українського судна є його капітан.
У відомстві зазначили, що судно мало дозвіл на рибну ловлю в межах 12 морських миль, проте з якихось причин перетнуло цю межу, чим наразило себе на небезпеку захоплення з боку РФ.

Related

Суспільство 4110042093159544913

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item