В Ізраїлі знайшли скульптуру біблійного царя

В Ізраїлі знайшли скульптуру біблійного царя
Голова стародавнього царя в музеї Ізраїлю
Міжнародна група вчених виявила в Ізраїлі скульптуру голови царя, яка була виготовлена ​​близько трьох тисяч років тому.
Голова розміром всього 5 сантиметрів зображає знатного чоловіка, скоріш за все - царя, пише Science Alert.
"Ми здогадуємося, що він, напевно, був царем, але ми не можемо довести це. Практично немає позабіблійних джерел, щоб прояснити це питання", - сказав Роберт Малинс з Університету Азуса Тихоокеанського регіону, який брав участь в розкопках.
Очевидно, що це була дуже важлива людина. Навіть якщо не звертати увагу на його корону, бороду і волосся, скульптура була створена з художньою точністю, майже нечуваною для того часу і регіону.
"Його мигдалеподібні очі і зіниці викладені чорним, а стиснуті губи надають йому вид, який можна описати як частково замислений, частково суворий", - відзначають дослідники.
Артефакт був знайдений під час розкопок на ділянці під назвою Абель Бейт-Маака, який розташовано на південь від кордону Ізраїлю і Лівану, неподалік від міста Метула. У IX столітті до нашої ери це місце знаходилося між трьома впливовими регіонами: арамейським Дамаском на сході, фінікійським містом Тир на заході і Ізраїльським царством, чия столиця Шомрон розташовувалася на півдні.
Пізніше, вже в XIX столітті, археологи співвіднесли Абель Бейт-Маака з містом зі схожою назвою, який згадується в Книзі Царів. Як згадується в одній із глав, населений пункт був атакований арамейським царем Бар-Хадад II під час походу проти Ізраїльського царства.
"З огляду на, що голова була знайдена в місці, яке знаходилося на кордоні трьох різних Стародавнього Сходу, ми не знаємо, зображує він царя Ахава з Ізраїлю, короля Азаїла з Дамаска або короля Етбаала з Тіра, правителів, які відомі з Біблії та інших джерел. Голова представляє королівську загадку", - наголошується в прес-релізі вчених.
Археологи планують повернутися на ділянку в кінці червня 2018 року і продовжити копати. Можливо, тоді вони знайдуть тіло фігурки - і відкриється ще один шматок головоломки віком майже 3000 років.
Раніше ЗМІ повідомляли, що в єрусалимських горах вчені знайшли череп і кисть правої руки, які, на думку фахівців, є найдавнішим матеріальним свідоцтвом кровної помсти. Відомий текст початку минулого століття, в якому бедуїн, що зробив обряд вендети, приносить відрубану голову і кисть жертви, щоб довести: він відновив честь свого роду. Вчені впевнені, що це дозволяє говорити про перший підтверджений "доказами" випадку кровної помсти.

Related

Цікаво 6947330328546433559

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item