У парламенті Мураєва назвали "подонком" і вимагають реакції СБУ

У парламенті Мураєва назвали "подонком" і вимагають реакції СБУ

Національна рада з телебачення і радіомовлення має переглянути ліцензії окремим телеканалам, де відкрито розповсюджують українофобські заяви. Водночас СБУ повинна взятися за нардепа Євгена Мураєва.
Про це йшлося на засіданні Верховної Ради.
Народний депутат з "Народного фронту" Андрій Тетерук звернувся до присутніх членів уряді на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом.
"В інформаційному просторі нашої держави українофоби і манкурти можуть абсолютно вільно робити брехливі заяви Кремля про те, що нібито український режисер Олег Сенцов є терористом і тим, хто здійснює злочини проти українського народу", - сказав він.
Виступ Тетерука отримав оплески присутніх у залі нардепів.
Гройсмана закликали дати вказівки відповідним міністерствам щодо "вдосконалення захисту інформаційного простору України від зовнішнього інформаційного впливу".
"Я також звертаюся до голови Служби безпеки України дати належну правову оцінку тим заявам, які лунають з деяких телеканалів, які повністю повторюють пропагандистські тези Кремля.
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має ретельно вивчити це питання і в найкоротший термін переглянути питання надання ліцензій каналам, які сприяють розповсюдженню брехливої кремлівської пропаганди і українофобських висловлювань на кшталт подонка Мураєва", - заявив Тетерук.
"Я абсолютно згоден з вашими останніми оцінками", - заявив Гройсман і зробив паузу. У цей момент в залі знову пролунали оплески.
"Це ж треба так не любити рідну країну, у якій народився, по якій ходиш, щоб дозволяти собі такі вислови, які неприйнятні для нормальної людини. Думаю, там немає жодних цінностей окрім грошей, які затьмарюють очі", - додав прем'єр.
Гройсман назвав тих, хто підіграє РФ в інформаційному просторі "реальними ворогами України".
"Треба вжити всіх жорстких заходів, хто скоює злочини щодо наших громадян, в тому числі інформаційного характеру. Які підривають основи державності. Це не менший злочин, ніж те, що сьогодні відбувається на Донбасі руками Кремля", - заявив глава уряду.
Голова Комітету з нацбезпеки Сергій Пашинський звернувся до голови СБУ Василя Грицака і генпрокурора Юрія Луценка порушити справу проти Мураєва за його висловлювання.
7 червня позафракційний нардеп, колишній "регіонал" Євген Мураєв назвавув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова терористом. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112.Україна".

Related

Політика 1169077042637975983

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item