Спіймали серійного вбивцю і ґвалтівника

Спіймали серійного вбивцю і ґвалтівника

У Кривому Розі на Дніпропетровщині правоохоронці затримали 35-річного місцевого жителя за підозрою в пограбуванні, зґвалтуванні і вбивстві жінок.
Перший заступник голови Нацполіціі В'ячеслав Аброськін заявив, що протягом травня-червня 2018 року на території Кривого Рогу сталися 6 нападів на жінок. 2 потерпілі загинули, ще 4 зазнали фізичного насильства. Зловмисник грабував жінок і забирав їхні особисті речі, передає "Сегодня".
"Після збору і аналізу всієї інформації стало зрозуміло, що всі потерпілі жінки віком від 18 до 38 років. Всі злочини скоєні подібним способом, жертви схожі між собою за зовнішніми ознаками. Крім того, збігався час - після 21:00", - повідомив він.
Усі з'ясовані ознаки вказували на серійність злочинів, для їхнього розкриття створили посилену слідчо-оперативну групу.
"18 червня ми встановили особу причетного до скоєння цих злочинів. Зібрали всі докази. На сьогодні підозрюваний затриманий, заарештований, утримується в ізоляторі тимчасового тримання. Чоловік дає свідчення, і практично за всіма епізодами вбивств або розбійних нападів зібрана доказова база. Зловмисникові оголосили підозру по шести епізодах", - повідомив перший заступник глави Нацполіціі.
Правоохоронці вилучили мобільні телефони та особисті речі потерпілих, а також інші докази, що вказують на винність затриманого.
За словами начальника Департаменту карного розшуку Сергія Тихонова, правоохоронці провели максимум заходів і мобілізували всі можливості для виявлення і затримання зловмисника. У Кривий Ріг відправили найдосвідченіших працівників Департаменту карного розшуку Нацполіції України. До пошуків залучили психолога, який склав психологічний портрет підозрюваного.
"Це нам дозволило прогнозувати його дії, зрозуміти його наступні кроки і ефективніше планувати подальші дії оперативників з встановлення та затримання злочинця", - зазначив Тихонов.
Зі свідчень уцілілих жінок фахівці склали фоторобот з прикметами нападника. Правоохоронці залучили до пошуків нападника жінку, схожу на раніше постраждалих. Вона виконала роль "приманки" під час спецоперації із затримання зловмисника.
У результаті спецоперації правоохоронці затримали 35-річного раніше судимого жителя Кривого Рогу. Він звільнився з місць позбавлення волі наприкінці 2017 року.
"В результаті комплексу вжитих заходів особистість злочинця встановлена, він затриманий. Йому інкримінують умисні вбивства та розбійні напади", - повідомив Тихонов.
Зловмисника суд взяв під варту терміном на 60 діб. Йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.
В Одеській області правоохоронці знайшли і затримали підозрюваного в зґвалтуванні дівчини у с. Корсунці Лиманського району. Чоловік напав на дівчину і зґвалтував її на вулиці Одеській вдень 23 травня.

Related

Гаряча новина 2255978385982809564

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item