Навіщо Україна створює резервну армію

Навіщо Україна створює резервну армію
Завершилися навчання резервістів Північна фортеця-2018

У Чернігівській області пройшов завершальний етап практичної фази перших експериментальних тактичних навчань з територіальної оборони Північна фортеця-2018.

В Україні створюється багатоешелонна система територіальної оборони на випадок масштабного військового протистояння. За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, у результаті Україна отримає півмільйонну армію.

Напередодні в Чернігівській області пройшов завершальний етап практичної фази перших експериментальних тактичних навчань з територіальної оборони Північна фортеця-2018.

Раніше на полігоні в цій області пройшли єдині в Україні публічні випробування американського протитанкового комплексу Javelin. ЗМІ розповідають подробиці.

Півмільйонна армія України
Турчинов на полігоні Гончарівське на Чернігівщині, де відбулися військові навчання з територіальної оборони Північна фортеця-2018, сказав, що багатоешелонна система територіальної оборони є запорукою і фундаментом захисту України в умовах масштабного військового протистояння.

"Розвиток системи територіальної оборони має забезпечити в умовах особливого періоду перетворення кожного району, кожного міста на неприступну фортецю", - сказав секретар РНБО 26 червня.

За словами Турчинова, у кожній області по проекту Генштабу створюються бригади територіальної оборони і окремі резервні підрозділи Нацгвардії і прикордонників.
Він зазначив, що розвиток системи територіальної оборони дозволяє підготувати багатотисячний додатковий резерв для Збройних сил, Національної гвардії і прикордонних військ.

"У результаті ми повинні отримати додаткову потужну півмільйонну армію, здатну надійно захистити Україну від будь-якого агресора", - сказав Турчинов.
У системі територіальної оборони можуть себе реалізувати як ветерани АТО, так і молоді люди призовного віку, що є важливою складовою патріотичного виховання, як зауважив він.

Секретар РНБО також зазначив, що Міноборони і Генштаб готують проект закону Про територіальну оборону України, який після схвалення на засіданні Ради національної безпеки і оборони буде внесений до парламенту.

25 червня під час навчань Північна фортеця-2018 глава Міноборони Степан Полторак заявив, що створення бригад територіальної оборони підвищить боєздатність країни вдвічі.

Така форма організації і військової підготовки патріотично налаштованого населення дозволить сформувати пояс безпеки в Україні і гарантувати мирне життя і захист мирного населення, йдеться в повідомленні Міністерства оборони.

За навчаннями також спостерігали начальник Генерального штабу Віктор Муженко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Сергій Попко, а також голови обласних держадміністрацій.







Як проходили навчання Північна фортеця
Завдання резервістів - захист рідних міст і сіл. Зараз це менеджери, фермери, чиновники - люди наймирніших професій.

Донбас.Реалії відвідали полігон, на якому проходили навчання Північна фортеця-2, у рамках незвичного двотижневого експерименту.

"Ми закликали 3700 резервістів оперативного резерву другої черги на навчальні збори в 119-у окрему бригаду територіальної оборони. За результатами навчань,
використовуючи наш досвід, подібні бригади будуть створені в кожній області України", - сказав заступник Чернігівського обласного військового комісара Вадим Лільчицький.
Першу бригаду територіальної оборони сформували в Чернігівській області, оскільки вона знаходиться всього в 30 кілометрах від російського кордону. Такі бригади будуть створюватися в найбільш небезпечних для територіального захисту областях, а потім по всій Україні.

Навчання допомагають зрозуміти, скільки часу піде на збори резервістів і налагодження поставок їжі, палива і боєприпасів.

Завдання бригад тероборони: охорона мостів, шляхопроводів, газопроводів, електростанцій, лікарень, органів державної влади і місцевого самоврядування, допомога на кордоні щодо пропуску.

Також на полігоні пройшли традиційні маневри з важкою технікою. Зокрема, обкатка, лежачи в окопі танком і переправа в броні через водойми.
Javelin випробували в Україні
Американські протитанкові комплекси Javelin прибули в Україну наприкінці квітня. Вперше їх випробували наприкінці травня. Як розповіли в РНБО, вогонь вівся не по макету, а по справжньому танку.

Президент Петро Порошенко тоді сказав, що Javelin є дуже ефективною оборонною зброєю, яка буде застосована в разі наступу Росії на позиції українських військових.
FGM-148 Javelin американського виробництва є одним з найкращих переносних протитанкових ракетних комплексів у світі. Однак одна ракета найчастіше коштує більше, ніж ціль, яку вона знищує.

Javelin може вразити практично всі танки у світі, оскільки завдає удар по слабкій верхній частині броні.
Окрім того, Javelin створює менше небезпек для розрахунку, ніж інші протитанкові ракетні комплекси. Маючи невелику вагу, цей ПТРК може використовуватися на полі бою як перша відповідь на масований і раптовий танковий напад.

Раніше спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер говорив, що ці ракети не призначені для конфлікту на Донбасі.

"Хочу підкреслити, що це оборонна техніка. Вона корисна тільки при танковому наступу. Тоді його можна нейтралізувати. Це, власне, оборонне озброєння, не для нападу і не для застосування на лінії конфлікту. І я думаю, Україна багато в чому поділяє цю позицію", - сказав Волкер.

Related

Суспільство 6331000653710138176

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item