Порошенко попросив Макрона більше тиснути на Росію

Порошенко попросив Макрона більше тиснути на Росію
Порошенко поговорив по телефону з Макроном

Президенти обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі і необхідність введення миротворчої місії ООН на всій його окупованій території.

Президент України Петро Порошенко закликав президента Франції Еммануеля Макрона посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, повідомляє прес-служба українського президента за підсумками телефонної розмови Порошенка і Макрона в суботу.

"Президент України закликав посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, зокрема Олега Сенцова, Романа Сущенка та Володимира Балуха", - відзначили у прес-службі.

Співрозмовники також обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі і необхідність введення миротворчої місії ООН на всій його окупованій території.

Порошенко і Макрон вітали відновлення зустрічей в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ і домовилися про подальші контакти в цьому форматі для забезпечення виконання Мінських домовленостей.


"Президент Франції привітав президента України з прогресом в реформах і особливо з прийняттям закону "Про Вищий антикорупційний суд", - заявили в прес-службі.
Співрозмовники також обговорили підготовку до самітів Україна - ЄС та Україна - НАТО, які пройдуть у липні у Брюсселі.

Український президент також запросив президента Франції відвідати Україну з візитом.
Нагадаємо, що раніше Макрон заявляв про необхідно докласти зусиль для проведення в найближчі тижні зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Related

Політика 7590477767768479169

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item