Порошенко обговорив із Путіним звільнення українських політв'язнів

Порошенко обговорив із Путіним звільнення українських політв'язнів
Президент наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв'язнів
Президент України Петро Порошенко та президент Російської Федерації Володимир Путін під час телефонної розмови обговорили питання звільнення українських політичних в'язнів. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.
Зазначається, що глави країн домовилися про відвідування громадян України, які перебувають в ув'язненні, омбудсменами обох країн.
"Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів, утримуваних у Росії та на окупованих територіях", – ідеться в повідомленні.
Також президент України звернув увагу на голодування українців і висловив стурбованість погіршенням їхнього стану здоров'я.
Нагадаємо, утримувані в російських в'язницях українці оголосили голодування: кримчанин Володимир Балух (голодує з 19 березня, почав уживати сухарі та кисіль), Олег Сенцов (з 14 травня), Олександр Кольченко (вирішив підтримати Сенцова та оголосив голодування 31 травня, 7 червня припинив), військовий Олександр Шумков (також почав голодувати 25 травня на підтримку Сенцова).
6 червня МЗС Великої Британії розповсюдило заяву з вимогою до Росії звільнити 70-х українських політв'язнів.

Related

Гаряча новина 2279633633297287002

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item